Изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Марияна Симеонова

...
Изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Марияна Симеонова
Коментари Харесай

Директорът на Агенцията по трансплантациите подаде оставка

Изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по трансплантация доктор Марияна Симеонова е подала заявление за освобождение по взаимно единодушие и предупреждение.
Това оповестиха от Министерството на здравеопазването за БГНЕС. Към момента министърът изчаква резултати от поръчаната от него експертна оценка за активността на ИАТ. На базата на нея, ще бъде взето и решението, прецизират от Министерство на здравеопазването.
напомня, че последните кавги към Изпълнителната организация по трасплантация се разпалиха в края на май, когато стана ясно, че договорът на България с " Евротрансплант " е преустановен. Toгава доктор Марияна Симеонова заяви, че той въпреки всичко ще бъде възобновен.
Проблемът получи публичност откакто от Асоциация " Пулмонална хипертония " сигнализираха, че договорът е преустановен през 2017 година, а от началото на 2018 година двама души са умряли без да дочакат трансплантация на бял дроб. В листата на чакащите бяха още 16 души.
В началото на този месец здравният министър Кирил Ананиев също удостовери, че той ще бъде възобновен най-рано до няколко седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР