Изпълнителната власт, начело с премиера, е тази, която отговаря за

...
Изпълнителната власт, начело с премиера, е тази, която отговаря за
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Радев си позволява да разпорежда кой да е шеф на ДА...

" Изпълнителната власт, отпред с премиера, е тази, която дава отговор за всички съществени браншове в страната. В някои от тях, като националната сигурност, е планувано президентът да има характерно присъединяване, което се отнася до това дали препоръчаният претендент за управителна служба е подобаващ. Това, което Радев си разрешава, е той да се разпорежда с това кой да бъде отпред на ДАНС и кой има право да бъде отпред на една или друга институция. Той си разрешава да поучава премиера ". 

 

, че " оставката на Пламен Тончев (ръководител на ДАНС, бел. ред.) се желае не тъй като е нарушил закона, а тъй като е спазил закона ". пък пристигна от премиера акад. Николай Денков. Причината - на ДАНС, който накара Централната изборна комисия да анулира машинното гласоподаване за първия тур на локалните избори.

 

По думите на Минчев президентът Радев е привикнал на " една безгранична безконтролна власт ", която е почнала със служебното му държавно управление " след рецесията от лятото на 2020 година ", което беше основано напролет на 2021 година:

 

" В прорез с безусловно всевъзможни конституционни пълномощия на служебния кабинет, той смени безусловно цялата кадрова база, отпред на държавната администрация, изключително в областта на националната сигурност ".   

 

Според него сега Радев заема позата на съдия елегантиарум (ARBITAR ELEGANTIARUM), с която си разрешава да съди премиера, вътрешния министър - хора, които Конституцията е отредила да заемат главните управителни длъжности в ръководството на страната, " и да се допитват до него единствено тогава, когато става дума за съгласуване на техните кадрови решения, а не на неговите, в институциите за национална сигурност ".

 

Огнян Минчев разяснява и локалните избори и слагането на тематиката за Крим и Путин в акцията за кмет на София.

 

" Геополитическите тематики бяха намесени заради обстоятелството, че партиите, застанали зад Ваня Григорова, са известни със своята небалансирана позиция в интерес на Русия и Путин - и във връзка с Украйна, и във връзка с мнението им каква позиция би трябвало да заема българската страна. Това беше един главен проблем, който сложи обществено въпроса, в случай че Григорова заеме позицията кмет на столицата, която е четвъртата по значение позиция в страната, по какъв метод би се отнесла към проблеми, които имат директно или индиректно геополитическо значение, с тази политическа база, която е зад нея. Примерно за демонтирането на Паметника на Съветската войска, знамето на Украйна на фасадата на Столичната община и така нататък ", акцентира той.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР