Изпълнителната власт на Европейския съюз отложи предложение за антипестициди в

...
Изпълнителната власт на Европейския съюз отложи предложение за антипестициди в
Коментари Харесай

ЕС отхвърля предложенията за пестициди в поредната отстъпка на протестиращите фермери

Изпълнителната власт на Европейския съюз отсрочи предложение за антипестициди в следващата отстъпка на фермерите, откакто седмици на митинги блокираха основни столици и стопански избавителни линии в 27-членния блок.

Въпреки че предлагането беше отсрочено в институциите на Европейски Съюз през последните две години, ходът на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен беше последната индикация, че блокът е подготвен да пожертва екологичните цели, с цел да резервира фермерската общественост от своя страна.

Земеделските производители упорстват, че ограничения като тази за пестицидите единствено ще усилят бюрократичните тежести и ще ги държат зад преносими компютри, вместо да се занимават със земеделие, което ще усили ценовата разлика сред техните артикули и евтиния импорт, създаден от задгранични фермери без сходни тежести.

Г-жа фон дер Лайен сподели пред Европейския парламент в Страсбург, че предлагането за пестицидите „ е станало знак на поляризацията “, добавяйки: „ За да продължим напред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР