Изпълнителната власт и политиците не трябва да се бъркат професионално

...
Изпълнителната власт и политиците не трябва да се бъркат професионално
Коментари Харесай

Каракачанов: БНР не е частна собственост на група от хора, то е национално

„ Изпълнителната власт и политиците не би трябвало да се бъркат професионално и кадрово в управлението на БНР. Не може и избрани неправителствени организации и партийно пристрастни групички в Радиото да считат, че то им е частна благосъстоятелност и могат да си вършат каквото си желаят с държавните средства, които получават от бюджета на всички данъкоплатци “. Това сподели в изявление за БНР вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

„ Радиото не е частна благосъстоятелност на група от хора, то е национално. Никой не може и не би трябвало да си мисли, че под хубавата тога на свободата на словото може да прави каквото си желае, защитавайки избрани хрумвания “, акцентира той.

„ Работата на публицистите е не да вършат оценки, а да предават обстоятелствата такива, каквито са, и да не вземат политическа страна, и да ми глаголстват по тематики, които дали ги схващат или не ги схващат, това си е тяхна работа. Да си имат убежденията, да си ги държат у дома “, сподели вицепремиерът.

Според Каракачанов журналистическата колегия и Съвет за електронни медии би трябвало да намерят излаз от обстановката в БНР:

„ Политиците дано останат две крачки в страни. От дебата за проблемите в националното радио би ми се желало да се роди един същински спор за публицистиката и за нейното положение и равнище в България като цяло “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР