Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ свиква Национално събрание на партията.

...
Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ свиква Национално събрание на партията.
Коментари Харесай

Конгрес на ГЕРБ - очакват се промени в ръководството

Изпълнителната комисия на Политическа партия ГЕРБ привиква Национално заседание на партията. По време на форума, който ще се организира онлайн през днешния ден, 11 май 2021 година, ще бъдат определени заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. На делегатите ще бъдат препоръчани за гласоподаване и промени в Устава на Политическа партия ГЕРБ, оповестяват от партията.
От ГЕРБ припомнят, че според настоящия Устав на партията, Национално заседание се привиква минимум един път на 4 години. Последното национално заседание на Политическа партия ГЕРБ се организира на 26 ноември 2017 година, написа БГНЕС
 Два митинга желаеха оставките на Румен Радев и Бойко Борисов (СНИМКИ) Два митинга желаеха оставките на Румен Радев и Бойко Борисов (СНИМКИ)
Два митинга бяха проведени пред президентството през днешния ден. Единият от тях е на симпатизанти на ГЕРБ упорстват за оставката на държавния...
За вероятни рокади в управлението на ГЕРБ се заприказва малко след парламентарните избори, които се организираха на 4 април. Тогава министър председателят в оставка и водач на партията Бойко Борисов изрази неодобрение от нейните изборни резултати в София, Бургас и Стара Загора. В столицата и черноморския град кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов са и заместник-председатели на ГЕРБ.
Самият Борисов разяснява на 14 април: " По никакъв метод не съм свалил доверието нито от Йорданка Фандъкова, нито от Митко Николов, само че там резултатите ще се проучват и би трябвало да се отговори на въпрос за какво. Ще създадем разбор, може би не сме посочили задоволително ".
ГЕРБ е основан в началото като гражданско съдружие през март 2006 година с ръководител Душана Здравкова и на 3 декември същата година прераства в политическа партия. От самото начало тя се свързва с името на Бойко Борисов, който от 2005 година е кмет на София.
На изборите за 41 Народно заседание, провели се на 5 юли 2009 година, ГЕРБ печели 39,7% и по този начин се стига до първото независимо държавно управление на Бойко Борисов, което е на власт от 27 юли 2009 година до 13 март 2013 година, когато е насила да подаде оставка поради общественото неодобрение в страната.
 Борисов: С Меркел споделяме общи полезности Борисов: С Меркел споделяме общи полезности
Министър-председателят Бойко Борисов и канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел разговаряха по телефона. В рамките на р...
Въпреки че печели предварителните избори през 2013 година Борисов е заставен да бъде в съпротива от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Масовите митинги избухнали след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС в действителност лишават от поддръжка държавното управление на Пламен Орешарски, което подава оставка през лятото на 2014 година
ГЕРБ за следващ път печели парламентарните избори на 5 октомври 2014 година Второто държавно управление на Борисов е съдружно с Реформаторския блок. Загубата на президентските избори през 2016 година става причина Борисов да подаде оставка и на предварителните избори през идната 2017 година още веднъж да ги завоюва. Този път съдружен сътрудник на ГЕРБ са „ Обединени патриоти “. Третото държавно управление на Борисов е единственото, което изкарва цялостен мандат. През неговия мандат България за пръв път е ръководител на Съвета на Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР