Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в

...
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в
Коментари Харесай

ИАНМСП с идея за среща между сходни организации от Западните Балкани

Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия в лицето на изпълнителния шеф доктор Бойко Таков има предпочитание да инициира среща сред партньорските организации, подкрепящи дребните и междинните предприятия от страните от Западните Балкани, по време на която да се обмени опит и информация в областта на нововъведенията.

Това стана ясно след среща на доктор Таков и Иван Томович от дирекцията за нововъведения и инфраструктура към Министерство на науката на Черна Гора, провела се в гр. Белград, Сърбия, в границите на Четвъртата конференция сред Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Китай във формат 17+1 на тематика „ Иновации и взаимна визия за новаторско бъдеще “.

По време на срещата бяха разисквани и вероятните стъпки към обединяването на сходните на ИАНМСП организации от Западните Балкани и основаване на устойчива среда за развиване на новаторски планове, а от своя страна Томович съобщи готовността си за пускане на връзка в тази тенденция.

В хода на диалога Томович прояви интерес към действието на Националния иновационен фонд и изяви предпочитание дирекцията, към която работи, да почерпи опит от ИАНМСП, защото сега Черна Гора приготвя построяването на лична конструкция за нововъведения. Г-н Таков срещна господин Томович с развиването на НИФ, допълвайки, че следва да се подпише меморандум за съгласие по време на съвещание на Междуправителствена българо-сръбска комисия за икономическо и научно-техническо съдействие, която ще се организира през месец ноември 2019 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР