Изпълнителната Агенция за насърчаване на малки и средни предприятия проведе

...
Изпълнителната Агенция за насърчаване на малки и средни предприятия проведе
Коментари Харесай

Малките и средни предприятия са гръбнакът на икономиката

Изпълнителната Агенция за поощряване на дребни и междинни предприятия организира среща на водачите на организациите, виновни за развиването на нововъведенията и стартъп екосистемите от района на Западните Балкани. Специален посетител на събитието беше еврокомисарят по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.

"Поздравявам Изпълнителната Агенция за поощряване на дребни и междинни предприятия за днешната самодейност, тъй като тематиката за Западните Балкани продължава да стои високо в дневния ред. И в този момент Западните Балкани се оправят добре с присъединяване в границите на програмната "Хоризонт 2020 “, която е под мое управление ", съобщи пред публицисти Габриел.

Тя уточни, че страните от Западните Балкани са получили по програмата 10 млн. евро през 2014 година, а през 2018 година - 30 млн. евро. Над 50% е повишено присъединяване им в планове по отношение на 2017 година.

Еврокомисарят заяви, че в границите на Европейския иновационен съвет ще има два механизма за финансиране.

"Втората значима тематика е за приключването на мозъци. Ние имаме потребност от нашите младежи и по тази причина се веселя, че ще има ограничения за това ", сподели още Мария Габриел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР