Изпълнителна агенция Морска администрация придоби две нови баржи, съобщиха от

...
Изпълнителна агенция Морска администрация придоби две нови баржи, съобщиха от
Коментари Харесай

Две нови баржи ще участват в аварийни и спасителни дейности по Дунав

Изпълнителна организация " Морска администрация " закупи две нови баржи , оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Специализираните плавателни средства са предопределени за осъществяване на аварийно-спасителни действия в българо-румънския сектор на река Дунав , при положение на зародили произшествия и бедствия и при интервенции по ограничение и очистване на разливи от нефтени артикули и рискови субстанции. Те разполагат със профилирано съоръжение и ще бъдат позиционирани в пристанищата на Русе и Лом , а обсегът им на деяние ще покрива общия българо-румънски сектор от реката.

Баржите бяха показани по време на тържествена гала, на която участваха изпълнителният шеф на взаимния механически секретариат за Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България Николета Минку, ръководителят на плана, по който те са обезпечени - Румен Николов, генералният шеф на Румънската морска администрация Космин Думитрахе, изпълнителният шеф на ИА " Морска администрация " кап. Венцислав Иванов. Кръстник на баржа DSN-R, която ще бъде основана в Русе, стана заместник-кметът на Общината Златомира Стефанова, а изпълнителният шеф на Асоциация на дунавските общини " Дунав " Мария Цанкова - на баржа DSN-L, кояро ще бъде позиционирана в Лом.
 Нов транспортен съд, получен по европроект, следи българския бряг на Дунав
Нов транспортен съд, получен по европроект, следи българския бряг на Дунав

Беше закупено съвременно съоръжение за хидроложки услуги

Обновяването на състава на плавателните средства на ИА " Морска администрация " се реализира по плана " Повишаване на транспортната сигурност в общия българо-румънски сектор на река Дунав, посредством възстановяване реакцията при бедствени обстановки чрез трансгранично съдействие " - Danube Safety Net.

С реализацията на плана се планува да се увеличи равнището на транспортната сигурност по протежението на българо-румънския сектор на Дунав, посредством реализира на по-добра синхронизация на дейностите при бедствени обстановки на виновните институции, възстановяване на потенциала на избавителните екипи и редуциране на времето за реакция при положение на злополучие.

Общият бюджет на плана е 5 699 612,87 евро , от които 85% се дават от Европейския фонд за районно развиване, а останалите 15% са национално съфинансиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР