Изпълнителна агенция „Медицински надзор проверява случая с починалото в Университетската

...
Изпълнителна агенция „Медицински надзор проверява случая с починалото в Университетската
Коментари Харесай

Медицински надзор спешно проверява случая с починалото 1-годишно момченце в Плевенската болница

Изпълнителна организация „ Медицински контрол " ревизира случая с умрялото в Университетската болница „ Д-р Георги Странски " едногодишно дете в Плевен, удостовери пред публицисти в Народното събрание министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев:

" Дал съм им подобаващ период, неотложно да ми бъде докладвано, с цел да мога да взема съответните решения. Срокът ще бъде може би една седмица, тъй като желаеме нещата да бъдат прегледани, както би трябвало. Не желая преждевременно и некачествено да си свършим работата. Изпълнителна организация " Медицинска контрол " към този момент стартира своята работа ".

Родителите на едногодошното момченце от Ловеч са подали молба за ексхумация на тялото, с цел да се изяснят аргументите и да се потърси наказателна отговорност. В болничното заведение е почнала незабавна инспекция. Говорителят Момчил Цветков сподели:

" Детето е пристигнало вечерта в събота след лекуване в частни лечебни заведения в доста тежко положение. Въпреки всичко, което направиха лекарите - незабавни вливания, промяна на алкално-киселинен баланс, не можахме да го спасим. То е пристигнало при нас съвсем на четвъртия ден от болестта си, а такива болести са доста рискови за децата ".

Окръжната прокуратура чака незабавен отговор от Апелативна прокуратура във връзка отвода на прокурора по случая. Според окръжния прокурор Ваня Савова.

" Днес е осъществена връзка с Апелативна прокуратура -Търново. В момента се изготвя съответният акт и ще се реши дали самоотводът е състоятелен, по-късно ще бъде преценено дали незабавно би трябвало да бъде формирано произвеждане с оглед спецификата на случая, само че в нашата прокуратура няма никакво закъснение ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР