Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда обръща внимание на работодателите,

...
Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда обръща внимание на работодателите,
Коментари Харесай

Как да се минимизира риска при работа в горещините?

Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда " обръща внимание на работодателите, че би трябвало да подхващат ограничения за минимизиране на риска при работа в горещините, които могат да бъдат организационни или механически. Повече отмора, смяна на работното време за отбягване на полагането на труд в часовете с най-високи температури и смяна на типа работа са част от препоръките, които организацията показва в прессъобщение.

На служащите би трябвало да се обезпечат предпочитано групови средства за отбрана при работа навън, най-много във връзка с риска от топлинен удар. Трябва да се обезпечи и задоволително количество питейна вода, както и топли и студени питиета и други течности за възобновяване. Осигурени би трябвало да бъдат и места за отмора, изясняват от инспекцията.

При действия на закрито, когато индустриалните процеси се правят в изискванията на доста високи или доста ниски температури, да вземем за пример при леене на метали или работа в хладилни пространства, се предлага техническите ограничения да се комбинирани с организационни.

От " Главна ревизия по труда " прецизират, че на уеб страницата на Европейската организация за сигурност и здраве при работа е оповестено управление с насоки по какъв начин се ръководят рисковете, свързани с работата при топлота.

От Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България обясниха през вчерашния ден, че в България условията към работните места по отношение на микроклимата са в детайли разказани в Наредба № РД-07-3 от 18.07.2014 година за минималните условия за микроклимата на работните места. От синдиката подсетиха, че при работа навън работодателят е задължен да се преценява с подадените червени и жълти кодове за рискови метеорологични условия условия като вятър, висока температура, дъжд, мъгла.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР