Изпълнителката на „Между две луни“ е изкарала бърз курс по

...
Изпълнителката на „Между две луни“ е изкарала бърз курс по
Коментари Харесай

Певицата Белослава стана професионална готвачка в Тайланд


Изпълнителката на „ Между две луни “ е изкарала бърз курс по азиатска кухня по време на последното си странствуване във Виетнам, Камбоджа и Тайланд, където бе дружно със брачна половинка си – художникът Евгени Йонов. Курсът е траял един ден – единствено 8 часа, само че е бил задоволителен, с цел да й даде основите на екзотичната кулинария.

„ Разведоха ни по пазара, запознахме се с навиците и традициите на тайландския народ. Закуската им е от един голям котел, в който имаше ориз под формата на каша – много гадно изглеждаше, и те добавяха към купичката си малко пръжки или запържена свинска кайма. Много се чудех за какво не ядат плодове за закуска, като имат най-хубавите плодове на планетата, които са като галактически. Те споделиха, че са за маймунките и за туристите. Бях много шокирана “, споделя Белослава, писа „ ТелеграФ “.

Тя признава, че са пробвали от уличната храна. „ Ето, здрави сме, нищо ни няма. Много е вкусна, мощно азиатска, с всички усети – сладко, солено, люто, кисело. Готвят по улиците – на всички места по пътищата, автомагистралите. Сушат разнообразни риби и скариди, които овкусяват “, прибавя певицата.

Звездата споделя и за любопитните забележителности: „ Буда е на всички места. Там цветя не се подаряват като при нас за празници, а единствено в храмовете, носи се храна в едни доста красиви кутии на монасите. В Камбоджа бяхме в едно малко странично градче – Сием Рип, където се намира античният набожен комплекс Ангкор Ват, разгласен за едно от новите чудеса на света. На повърхност от над 400 кв. м са единствено храмовете от XII век. Един ден не стига да ги обиколиш и разгледаш. Толкова са божествени и са спасявали хората през вековете “.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР