Изпълнителите на музикална компания “Пайнер винаги са показвали своята съпричастност

...
Изпълнителите на музикална компания “Пайнер винаги са показвали своята съпричастност
Коментари Харесай

Известен музикант има нужда от нашата помощ

 Изпълнителите на музикална компания “Пайнер " постоянно са показвали своята съпричастност и подготвеност да се включват в разнообразни благородни дела. С концерти и песни, те са помагали за спасяването на не един човешки живот. Този път ориста на техен сътрудник още веднъж ги сплотява. Известният кларинетист от оркестър “Пловдив ", Минко Илиев, се нуждае от незабавна трансплантация на бъбрек. Тъй като нужната сума е непостижима за неговото семейство, реализатори и музиканти се обръщат с апел за помощ:

“Добри хора и другари, да помогнем на един сътрудник да живее! Вярваме, че всички ние ще успеем да му помогнем “, написаха те в обществените мрежи.

Звездите на телевизия “Планета Фолк “ приготвят благотворителен концерт, който ще се организира в Пазарджик на 13.09, ресторанта " Тайгър Хаус " от 19:00

Оркестър " Пловдив " е образуван през 2003 година напълно от експерти с богат опит и от разнообразни фолклорни области на страната. Преди да се съберат, всички са пътували и работили на два континента пред гръцка, македонска, сръбска, турска, кипърска, израелска, италианска, испанска, швейцарска, британска и съветска аудитория. Изпълняват песни от всички фолклорни области на България и пеят на повече от 10 езика.

Средствата се набират по банкова сметка:

IBAN: BG43UNCR70001524087934

BIC: UNCRBGSF

Титуляр - Минко Митков Илиев

Ето каква пък е написала неговият сътрудник Цонка Нанова в благотворителната платформа Хелпкарма.

Здравейте, споделям се Цонка Нанова. Моето професионално занятие е обвързвано с българския фолклор. Това ми дава опция да работя близо 20 години с едни от най-изявените, надарени и съумели музиканти в България. Такъв огромен гений е и сътрудника ми от оркестър " Пловдив " – Минко Илиев, който през днешния ден се нуждае от незабавна бъбречна трансплантация в Турция!

Минко е един извънредно съумял и благополучен човек, тъй като е обичан брачен партньор и татко на три прелестни дъщери. Има любовта и на публиката, на тези, които схващат висотата и сложността на музиката, която извършва. През годините той е имал опцията да работи на една сцена с имена като Бинка Добрева, Александър Райчев Бенд, Недялко Недялков и доста други музиканти, представители на българското национално радио и телевизия.

За страдание, от няколко години Минко страда от диабет, чиито стойности се покачват и това дава неприятно отражение на функционалността на неговите бъбреци, сърце и дишане. Натоварването на сърцето му поражда неколкократно повишение на кръвното налягане, което от своя страна способства и за мозъчен инсулт, който той получава преди 6 месеца. Наред с всичко останало, Минко страда и от анемия, както и от сънна апнея.

Бъбреците му съвсем не действат към този момент, което постанова незабавна хемодиализа. По рекомендация на лекарите е нужна и следваща бъбречна трансплантация в чужбина, с цел да може Минко да продължи своя живот. Нужните средства за реализиране на тази интервенция обаче са непостижими за фамилията му и е невероятно да ги обезпечат.

Затова молим всеки един от вас, с колкото и каквато сума може да помогне,

с цел да продължат да греят очите на три щастливи дъщери, че техният татко е здрав, и че го има!

Благодарим ви! 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР