Изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. д-р Генчо Начев

...
Изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. д-р Генчо Начев
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев назова проблема в здравеопазването - защо се плаща за количество, а не за качество

Изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Св. Екатерина “ проф. доктор Генчо Начев разяснява по какъв начин България се е справила с ковид. По думите му жителите у нас имат най-хубавия достъп до опазване на здравето. Пропуски е имало обаче във връзка с дисциплината с личния състав по какъв начин да се поставят защитните дрехи. Друг акцент, който той посочи, е огромната съпричастност, която е разкрила рецесията.

"Ние знаем доста добре какво би трябвало да се направи. Порочно е финансирането в системата. Отчитат се действия, които не са осъществени. Или още по-лошо няма надзор на качеството на активността. Не се заплаща за качество, а за количество ", сподели доктор Начев.

Доказват с изследване, че Бургас е един от най-безопасните региони от COVID-19

Той счита, че у нас може да се приложи модел от чужбина, с цел да потръгне опазването на здравето ни.

"Електронното опазване на здравето е първата стъпка. То не е панацея ", разяснява експертът.

Той позволява, че ползите са прекомерно огромни и въпреки всички да са наясно, че би трябвало да има смяна, тя не се случва.

Относно ковид проф. Начев сподели:

"От здравна позиция вирусът засяха дихателната система. Проблемите настъпват сред алвеолите. Затова най-вярната диагноза може да се сложи след скенера ".

"В тази пандемия видяхме, че системата се оправи. Заслугата е на държавното управление и щаба и на тези, които съблюдаваха нещата. Жалко, че имаше и такива, които не съблюдаваха. Не би трябвало да бъдем лекомислени ", съобщи още хирургът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР