Изпълнителен директор на Moderna Therapeutics, една от компаниите, разработващи коронавирусна

...
Изпълнителен директор на Moderna Therapeutics, една от компаниите, разработващи коронавирусна
Коментари Харесай

Шефът на Moderna предупреди, че ваксина няма да има преди изборите в САЩ

Изпълнителен шеф на Moderna Therapeutics, една от фирмите, разработващи коронавирусна ваксина, нанесе удар по очакванията на Доналд Тръмп за ваксина преди президентските избори в Съединени американски щати , заявявайки, че компанията му няма да може да кандидатства за позволение най-малко до края на ноември.

Стефан Бансел съобщи пред Financial Times, че Moderna не би била подготвена да изиска позволение за незабавна приложимост от Администрацията по храните и медикаментите най-рано до 25 ноември .

Той добави, че не чака да получи цялостно утвърждение за разпространяване на лекарството измежду всички пластове на популацията до идната пролет , подкопавайки изказванието на Тръмп по време на президентския спор във вторник, че ваксина ще бъде разполагаем " доста по-рано ".

По време на американската конференция по фармация и биотехнологии на FT, Бансел изясни: " 25 ноември е датата, когато ще разполагаме с задоволително данни за сигурност, с цел да можем да подадем заявление за позволение за незабавна приложимост, които бихме изпратили на FDA - в случай че приемем, че данните за сигурност са положителни, т.е. имунизацията се смята за безвредна. "

Графикът за разрешаване на коронавирусна ваксина се трансформира в един от най-спорните въпроси в американската политика и беше предмет на яростен спор сред Тръмп и неговия противник Джо Байдън по време на президентския спор.

Тръмп упорства, че имунизацията ще бъде налична по-рано, в сравнение с предвиждат неговите лични научни съветници и даже непосредствено опонира на Монсеф Слауи, началник на работната му група за ваксини в Белия дом, който съобщи, че чака ваксина да бъде общодостъпна сред април и юни идната година.

Тръмп съобщи във вторник вечерта: " Говорил съм с фирмите и можем да го създадем доста по-рано ... Говорил съм с Pfizer, приказвал съм с всички хора, с които би трябвало да се приказва - Moderna, . Те могат да се оправят доста по-бързо от това. Възможно е да получим отговора преди 1 ноември . "
 Тръмп: Ваксината против Коронавирус може да е подготвена преди края на годината
Тръмп: Ваксината против Коронавирус може да е подготвена преди края на годината

Фармацевтичните компании на Съединени американски щати вършели чудеса

Той също по този начин упрекна Байдън в политизиране на процеса на създаване на ваксини , като сподели: " Хора като този избират да го създадат политически, в сравнение с да избавят животи. "

Бансел разяснява, че Moderna няма да е подготвена да подаде заявление за обслужване на цялото население минимум до края на януари, което значи, че утвърждение се чака най-рано през март . " Мисля, че късното (първо тримесечие), ранното (второто тримесечие) за утвърждение е рационален график, основан на това, което знаем от нашата ваксина. "

Той добави, че не би било допустимо Moderna да подаде молба за незабавно позволение преди 1 ноември , заради насоки, съгласувани с FDA, които изискват най-малко половината от участниците в тестването да бъдат подложени на двумесечен скрининг след последното им инжектиране.

Модерна инжектира 15 000-ия участник в процеса си с 30 000 души предишния петък , сподели той, като акцентира 25 ноември, с цел да може да се приключи двумесечния скрининг.

Насоките на FDA са противоречиви, като Тръмп ги назовава " политически " и заплашва да ги анулира . Но Стивън Хан, ръководителят на FDA, сподели по време на конференцията на FT, че неговата организация ще ги пази даже в лицето на политически напън.

Тези насоки значат, че най-реалистичната вяра на Тръмп за предизборна ваксина евентуално ще пристигна от Pfizer , чийто основен изпълнителен шеф Алберт Бурла съобщи, че се надява да има " отговор " за имунизацията на компанията си до края на октомври.

Бансел изясни, че Pfizer е в интензивен график заради по-кратък интервал сред две имунизации, както и метода, по който компанията е проектирала своите тествания .
 Pfizer и BioNTech започнаха проби на ваксина срещу Covid-19 върху хора в Съединени американски щати
Pfizer и BioNTech започнаха проби на ваксина срещу Covid-19 върху хора в Съединени американски щати

Програмата на фирмите за основаване на ваксина срещу ковид е наречена BNT162
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР