Изпълнителен директор на финансова компания в САЩ намали собствената си

...
Изпълнителен директор на финансова компания в САЩ намали собствената си
Коментари Харесай

Американски предприемач се отказа от своята заплата, за да плаща добре на служители

Изпълнителен шеф на финансова компания в Съединени американски щати понижи личната си заплата, с цел да обезпечи на чиновниците си минимално възнаграждение от 70 хиляди $ годишно – и то за повторно.

Става въпрос за Дан Прайс, основателя на Gravity Payments, която отвори нов офис в Айдахо тази седмица, споделя Си Ен Ен.

През 2015 година той взема решение да усили заплатите на чиновниците си, откакто прочита проучване, че спомагателните приходи се отразяват доста добре на качеството на живот досега, в който стигнат към 75 хиляди годишно.

Прайс подвига заплатите на всичките си 120 чиновници в Сиатъл, с цел да може минималната да стане 70 хиляди годишно. За задачата употребява 90% от своята персонална заплата от 1 млн. $. Така 30 души стартират да получават двойно повече пари, а 40 други получават доста нарастване.

Ефектът е незабравим – 10% купуват първата си лична къща, а вноските за пенсия се удвояват. 70% от хората с задължения съумяват да ги изплатят до някаква степен. Пътуването до работа се съкратява, защото хората могат да си разрешат да се реалокират по-близо до офиса. Ако преди най-вече един чиновник на компанията се е сдобивал с дете годишно, в този момент тя споделя за " бейби взрив " от по 6-7 бебета в годината.

Оттогава насам броят на чиновниците се е нараснал до 200.

Новият отдел на компанията в Айдахо е бил самостоятелна компания, преди да бъде платен от Gravity Payments. Вдигането на заплатите би трябвало да се реализира поетапно до 2024 г.; преди покупката повече от половината чиновници там са печелили по-малко от 30 хиляди годишно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР