Изпълнител на добив за минерална вода няма и никога не

...
Изпълнител на добив за минерална вода няма и никога не
Коментари Харесай

От Община Септември уверяват, че няма изпълнител на добив за минерална вода

Изпълнител на рандеман за минерална вода няма и в никакъв случай не е избиран . Това обявиха от Община " Септември " в отговор на питане от news.bg .

Запитването бе отправено след информация от Инициативния комитет " Да спасим Община Септември ", че има определен реализатор за рандеман на минерална вода макар три отхвърли на " Басейнова дирекция ".

Според зам.-кмета на община Септември Лилия Етова , от Инициативния комитет изваждат от общия подтекст обособени проблеми, от разнообразни случаи, с цел да изкривят обективната истина.
 Община Септември избрала кой да добива минералната вода макар възбраната?
Община Септември избрала кой да добива минералната вода макар възбраната?

Има три отхвърли на " Басейнова дирекция ", настояват от Инициативен комитет

" Този " Инициативен Комитет " се сътвори преди 2 години с съществена функционалност да пази не публичните ползи, а корпоративните на съответна софийска компания, която се пробва години наред да заграби находището за минералната вода край Варвара ", написа зам.-кметът на Септември без да посочва съответната компания.

Въпросите ни към кмета на община Септември Марин Рачев бяха следните:

- Кога е определен реализатор на сходна активност?

- Обявена ли е социална поръчка?

- Какви са били критериите за оценка на получените предложения?

- Колко компании са показали интерес към предлагането?

От името на Рачев ни отговори Лилия Етова, зам.-кмет на Община Септември.

Прилагаме писмото с достоверния правопис и пунктоация:
 Снимка 431975
Източник:
Изпълнител за рандеман на минерална вода НЯМА и НИКОГА не е избиран. Става въпрос за осъществяване на поръчка ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛ на СМР (строително-монтажни работи - б.р.), свързани с построяването на нов сондажен бунар, защото от отчета утвърден от " Басейнова дирекция " и одобрен от отрасловия министър излиза наяве, че с цел да се употребява дейно находището би трябвало да се изградят два нови сондажа . Това се постанова заради събитието, че съществуващите остарели сондажи са компрометирани, а някои даже са унищожени от ползвателите преди находището да се съобщи за стопанисване на Общината.  Снимка 431976
Източник:
Трите отхвърли, които визират от по този начин наречения " Инициативен комитет " НЕ касаят сондажи за минерална вода, а за ПОЛИВНА и то в напълно друго обитаемо място, а не във Варвара . Относно желаното позволение от " Басейнова дирекция " за сондаж на минерална вода, проблема е правосъден, има висящо дело номер 693/2019 година в Административен съд и се чака решение по него . Проведената социална поръчка за построяването на нов сондаж за минерална вода е безусловно законосъобразна поради фактът, че този обект е в финансовия лист на Общината за 2019-та година одобрен и гласуван от Общински съвет - Септември. Самото възлагане по осъществяването пък ще стане след произнасянето на съда по проблема.  Снимка 431977
Източник:

4.Според " Инициативния Комитет " може да има всякаква " заплаха " за находището при построяването на нови сондажи, НО СПОРЕД отчета утвърден от способния орган в лицето на " Басейнова дирекция " и одобрен със Заповед на министъра на Министерство на околната среда и водите излиза наяве, че с цел да се употребява находището дейно би трябвало да се изградят нови сондажи. Това се постанова заради обстоятелството, че съществуващите са съзнателно компрометирани в интервала до преди да се предадат на Общината. Нещо повече, даже компанията, която стои зад този " Инициативен Комитет " е построила мини Водноелектрическа централа върху единия от сондажите.
 Снимка 431978
Източник:
Многократно по този проблем от " Инициативния Комитет " са подавали сигнали до прокуратурата, само че от последвалите инспекции нарушавания НИКОГА НЕ СА установени . Община Септември получи правото да ръководи находището въз основа на правосъдно ОПРЕДЕЛЕНИЕ 10474/09.08.2018 година и ОПРЕДЕЛЕНИЕ 14368/22.11.2018 година по разказа на Върховният административен съд на Република България, които бяха постановени в резултат на обжалвания от компания, стояща зад въпросния " Инициативния Комитет ". Доклада беше направен от специалисти, по възлагане НЕ от Общината, а от " Басейнова дирекция ". Този отчет също бе оспорен от " Инициативния Комитет ", само че Съдът удостовери Заповедта на министъра, с която е одобрен, като отхвърли дефинитивно претенциите на въпросния " комитет ". Относно изказванията за делото за транспорт на минерална вода, за което загатват от " Инициативния Комитет ", че е водено против Общината, също е неточно, защото такова дело в правния мир няма. Има дело против Решение на Общинския съвет, който е напълно различен орган на локалната власт.
В умозаключение ще кажа, че всички каузи по проблеми с минералната вода, водени от и против Община Септември са извоювани в интерес на администрацията ", написа зам.-кметът на Септември.

Тя ползва и факсимале на правосъдни каузи, което е видно от фотосите в текста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР