Изпълнилият директор на Левски Ивайло Ивков показа пред представители на

...
Изпълнилият директор на Левски Ивайло Ивков показа пред представители на
Коментари Харесай

Иво Ивков показа оферти за Краев и Кордоба и обяви: Не съм класически лъжец!

Изпълнилият шеф на Левски Ивайло Ивков сподели пред представители на Сдружението " Левски на левскарите " и Тръст " Синя България " предложения на стойност за 600 хиляди евро от унгарския МОЛ Фехервар за Андриан Краев и удостоверение за препоръчаните два милиона евро от датския Брьондби за Хосе Кордоба. Това стана в офиса на клуба в наличието на публицисти от 10 медии, измежду които бе и Sportal.bg .

Освен това юристът сподели на представител на концерн " Синя България " SMS от сътрудника си от съветски клуб - Сочи, който беше на съветски език, в който за Кордоба се оферират 2,5 млн. евро и 10% от предстоящ трансфер. Нещо, което през вчерашния ден Сираков съобщи пред Българска национална телевизия, като бронзовият медалист от САЩ`94 не скри, че се страхувал от нова " Казанска спекулация " и по тази причина е отказал, откакто е приказвал с Национална агенция за приходите.

Желанието на Ивков бе събитието да не се снима с камера, с изключение на тази на клубната телевизия, с цел да се резервира конфиденциалност на показаните документи най-много към тимовете, които той сподели, че са водили публична връзка с Левски за двамата играчи на клуба.

“Аз не съм типичен измамник ”, разгласи Ивков. “Дните ми на стадион “Георги Аспарухов ”, като изпълнителен шеф, са преброени. Това чувствам, нямам информация, макар че могат да ме сменят за три минути, само че няма да си потегли без да покажа, че не съм измамник. За мен и моя татко Левски е задача. Факт е, че работим със Сираков врата до врата, само че не си приказваме. Проблемите ни започнаха от мача с ПАОК, когато стартира да се бърка в работата ми. За мен той е най-големият футболист на Левски след Георги Аспарухов, като той ме е довел на този пост, само че имаме съществени разлики и считам, като шеф, че тези предложения трябваше да бъдат признати ", безапелационен е Ивков.

" Имахме оферта за 600 хиляди за Краев, която стигна до 700 хиляди, само че притежателят изиска един милион. Брьондби подвигна офертата до два милиона и 200 хиляди, като даваха и 10% при идващ трансфер. Тогава Наско Сираков сподели да желая 2,5 милиона евро, само че аз нямах моралното право, откакто преди този момент ми беше казано, че цената на Кордоба е 2 милиона ”, показа Ивков.

“Относно договарянията със Сочи, чийто показали бяха при нас в Дубай, имаше вид по какъв начин да се вземат парите и без да пострада клуба или Кордоба, който беше подготвен да отиде в Русия и да печели по-сериозни хонорари. Факт е, че има проблем с евентуални покупко-продажби с съветски клубове. Има обаче и малка врата в този случай - те да преведат сумата на играча, а той на нас. Има изискуем % към панамците, които държат част от правата на Кордоба, защото го взехме в доста внимателен миг, когато нямахме финансов опция. Този % е 25%, само че съм убеден, че с диалози щяхме да свалим сумата двойно и не считам, че щяхме да им дадем повече от 300 хиляди лв.. Няма по какъв начин да предизвикам втора “Казанска спекулация ”. Не желая да се връщам обратно във времето, какви неща направиха тогавашните управници в клуба. Тези хора и договаряния бяха действителни ”, добави Ивков.
 Наско Сираков с любопитно разобличаване за офертата за Кордоба: Втора Казанска спекулация не ми трябваше Наско Сираков с любопитно разобличаване за офертата за Кордоба: Втора Казанска спекулация не ми трябваше
Директорът също съобщи, че не желае спор със Сираков, а единствено да потвърди, че не е измамник. Дори не твърди дали е вярно, или погрешно това, че именитият голмайстор е отказал офертите, защото може да се окаже прав и тези футболисти лятото да костват повече. Все отново е убеден за себе си, че тези пари са щели да оказват помощ доста на клуба в тази обстановка, с цел да заплати главницата към отговорностите си на Национална агенция за приходите, които са над 11,5 милиона лв..
 Наско Сираков: Лъжа е, че сме имали предложения за 6 милиона, които съм отхвърлил Наско Сираков: Лъжа е, че сме имали предложения за 6 милиона, които съм отхвърлил
Както е известно, въпросният цирк в Левски стартира през по-миналата седмица, когато шефът разгласи, че в клуба са били получени предложения на стойност шест милиона лв., само че притежателят Наско Сираков ги отказал, което в този момент може да се окаже пагубно при пропадането на договорката с " Юнайтед Груп ". Легендарният голмайстор пък разгласи през миналата седмица изявлението на своя шеф за " класическа неистина ".

Това разцепи почитателите на " сините ", които видяха, че по високите етажи в клуба има всичко друго, само че не и бистрота и единодушие, а обстановката в клуба продължава да е все по този начин тежка и 26-кратните първенци не престават да се мъчат, с цел да избегнат банкрут.
 Димитър Костадинов безапелационен: Работещият тандем е Станимир Стоилов и Ивайло Ивков Димитър Костадинов безапелационен: Работещият тандем е Станимир Стоилов и Ивайло Ивков
Тази заран Сдружение " Левски на левскарите " пък пожелаха оставки и да видят документи за офертите, част от които бяха показани на техния ръководител Димитър Костадинов.
 От От " Левски на Левскарите " приканиха за оставки в клуба
Ситуация е тъжна за клуб, какъвто е Левски, който е един от знаците на родния футбол. Потърпевши още веднъж са правилните му почитатели, доста от тях, които през последните три години дават персоналните си средства, с цел да може тяхната обич да не банкрутира и да води борба за оцеляване си, като заплащат отговорности насъбрани от слабото управление на 26-кратните първенци от 15 години насам. 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР