Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че

...
Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната

„ Изпълнили сме всички условия за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че е наше право да желаеме да влезем в тази чакалня ”, счита министърът на стопанската система Емил Караниколов. По думите му няма страна, която да е приела еврото като валута и в този момент да се оплаква.

„ Не смятам, че животът ще нарастне след въвеждане на еврото, ние сме вързани към него и в този момент. Ще има доста повече изгоди за нас ”, безапелационен е министърът в студиото на Тази Сутрин по bTV.

Той добави, че това ще бъде доста позитивно и за огромния бизнес, като по този метод ще бъдат привлечени повече вложения в страната.

Караниколов уточни, че процентът на безработните продължава да спада. „ Безработицата е 5,2%, това е връх ”, сподели министърът.

Той цитира и данните, съгласно които междинната работна заплата в страната се е повишила с 11%, само че битката за квалифицирани фрагменти продължава. „ Това ще го видят и всички други българи в чужбина, че нещата потеглят нагоре ”, уточни Караниколов, въпреки и да не било доста бързо.

Министърът разяснява, че държавното управление прави всичко допустимо да отстрани несъответствието в приходите в обособените райони на страната.

Стабилна ли е обединението?

„ България е демократична страна, всеки българин има право да посещава такива страни – това е негово решение, негово право ” – по този начин Караниколов разяснява визитата на водачът на партия „ Атака ” Волен Сидеров в Крим.

Това провокира огромни кавги в Народното събрание и изявления, че държавното управление се отклонява от евроатлантическата си принадлежност.

„ Позицията за Крим, която е на българската страна е и моята позиция. Тя е ясна и би трябвало да се съблюдава ”, безапелационен е Караниколов.

Той добави, че въпреки и номинация на партия „ Атака ”, той съставлява българското държавно управление като министър.

На въпрос дали в случай че „ Атака ” реши да излезе от ръководството Караниколов ще ги последва, той отговори, че ще съобрази с политическото решение на партията. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР