Изпълнихме задачата, която ни бе дадена. Имам усещането, че никой

...
Изпълнихме задачата, която ни бе дадена. Имам усещането, че никой
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: Рапорт даден, рапорт - приет, надявам се

Изпълнихме задачата, която ни бе дадена. Имам чувството, че никой не разбра какво се случи и какво сме създали. Трябваше да изготвим рекомендации и логаритми за лекуване и диагностика на пациенти с COVID-19. Изпълнихме задачата почтено.
Това съобщи пред bTV проф. Коста Костов, някогашен ръководител на Експертния медицински съвет, който през вчерашния ден изненадващо заяви новината за неговото разформироване.

" Уведомих премиера. Рапорт даден, доклад - признат, уповавам се. Сръвшихме работата, за която бяхме призовани. Не е имало спорове сред нас. Докладът е признат в безспорна целокупност. Между нас имаше разговор. В някакъв миг за моя изненада двете криви се слуха. Разбрахме, че в тази обстановка политиката на страната за избавяне на хората би трябвало да върви синхронно с инструментите на науката ", разяснява проф. Костов.

Думите му са във връзка пререканията сред Експертния медицински съвет и Националния действен щаб. Още при започване на основаването на Съвета се появиха противоречиви въпроси, а началниците на двете звена имат и остаряла персонална омраза.

" Напрежението сред нас беше основано изкуствено. С ген. Мутафчийски имахме доста добър диалог преди дни. Точно там съответстваха позициите ни. Имало е в миналото кардинални и персонални разминавания на отзиви, само че това в никакъв случай не е бил спор, който да се отрази на работата ни. Разбрахме се, че работим в една посока ", безапелационен беше проф. Костов.

По думите му членовете на Експертния медицински съвет ще се концентрират върху пациентите си.

" Нашите пациенти ни чакат. Една от аргументите да заявя този фиктивен акт на прекосяване към тази група - групата на лекарите, е с цел да дам опция на сътрудниците си от Съвета свободно да показват своите отзиви в персонално качество, а не като част от Съвета. Уважавам безпределно доцент Атанас Мангъров. Като ръководител имах потребност от всички отзиви, с цел да имам цялата картина ", безапелационен беше проф. Коста Костов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР