Изпълнението на първия етап от американската програма Артемида за изследване

...
Изпълнението на първия етап от американската програма Артемида за изследване
Коментари Харесай

COVID-19 принуди НАСА да отложи изследването на Луната

Изпълнението на първия стадий от американската стратегия " Артемида " за проучване на Луната ще бъде отсрочено до края на 2021 година заради закъснение основаването на ракетата SLS (Space Launch System) заради разпространяването на ковид. Това разгласи помощник-директорът на НАСА Том Уитмайер, представен от БГНЕС.
По-рано беше обявено, че стадият „ Артемида 1 “, осигуряващ безпилотен полет на галактическия транспортен съд „ Орион “, конфигуриран на ракетата SLS към Луната и връщането му на Земята, може да бъде отсрочен до пролетта на 2021 година
" Вярваме, че осъществяването на задачата " Артемида 1 " ще стартира по-близо до края на идната година ", съобщи Уитмайер, представен от онлайн портала Space News. Според него организацията ще може да уточни по-точни дати идната седмица.
Забавянето е породено от обстоятелството, че в края на март НАСА спря работата по SLS и „ Орион “ в Космическия център „ Джон Стенис “ в Мисисипи и в Центъра за монтиране „ Мишуд “ в Луизиана заради разпространяването на ковид. Центърът възобнови активността си едвам тази седмица, а заводът в Луизиана към момента е затворен. В тази връзка тестванията на ракетния мотор ще се проведат едвам в средата на есента, а не през август, както беше планувано по-рано, сподели Уитмайер.
Новата тристепенна стратегия за проучване на Луната бе оповестена от НАСА напролет на 2019 година. След реализирането на първия стадий, за 2022 година Беше планувана обиколка на естествения сателит на Земята от пилотиран транспортен съд. В третата фаза на задачата НАСА чака да извърши кацане на астронавти на Луната през 2024 година.
Учени откриха, че Луната е имала атмосфера преди 3 милиарда години
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР