Изпълнението на Новак Джокович и сръбския отбор възмути посланика на

...
Изпълнението на Новак Джокович и сръбския отбор възмути посланика на
Коментари Харесай

Посланикът на Косово пред bTV: Джокович, пеейки за Косово, изпраща много лош сигнал

Изпълнението на Новак Джокович и сръбския тим възмути посланика на Косово у нас - Едон Цана. Реакцията му беше светкавична:

Той написа в “Туитър “, че Джокович е балкански националист и шовинист. На въпрос дали в действителност го мисли той сподели:

„ Да, по този начин мисля. Ако сте толкоз огромен състезател и пеете ария, която е обидна за жертвите на сръбската експанзия от ерата на Милошевич, то това е държание на балкански националист и шовинист “, сподели Цана.



Дипломатически скандал се развихри, откакто тенисистът Новак Джокович сподели умения и с ария, с която се оказа, че е засегнал хората в Косово.
В Косово наранени от привет на Джокович със сръбска ария Тенисистът поздрави и българите с „ Луда по тебе “, само че в осъществяване на Камелия
„ Една от песните - ”Маршът на Дрина” - преди войната в Югославия беше най-обикновена ария. Не беше нещо извънредно, само че след войната, тя закупи различен смисъл. Ние не реагираме против сръбското културно завещание и еднаквост, само че просто тази ария е знак на едни тъмни и мрачни времена, които Сърбия назовава „ Ерата на Милошевич” (...). Сърбия и до този миг не се е извинила за всички закононарушения, които бяха осъществени в тези времена. Това известие, което Джокович изпраща с тази ария, е продължение на тази политика, тъй като в случай че я пуснете на хората във Вуковар (Хърватия) или на босненци, те ще си спомнят времето, в което техните братя и братовчеди бяха убивани. И пеейки, за Косово, той изпраща доста неприятен сигнал, тъй като по този метод ние приказваме и подсещаме за предишното, не за бъдещето “, разяснява още дипломатът.

На въпрос дали съжалява за реакцията си, посланикът отговори по този начин:

„ Сърбия, по времето на Милошевич провокира всички войни в Бивша Югославия. Това аргументи неописуемо страдалчество и убийства на хора. И тези песни са знак на тази епоха! И не мога да скърбя за думите си и символиката, която той (Джокович) изпраща към нас. “
Сръбската наслада: Джокович запя роден поп фолк шлагер и поздрави България (ВИДЕО) Празненствата на първенците от АТР Cup започнаха
Очаквате ли опрощение от него?

Това е въпрос на негов персонален избор. Да потвърди, че може да бъде добър модел за държание за всички нас в района. Защото той не е елементарен състезател. И методът, по който се държи, въздейства на доста младежи. А за жертвите на тогавашната война, това е обидно.

Имаше сходен случай. Същото осъществяване разпали скандал в централата на Организация на обединените нации и принуди Бан Ки Мун да се извини обществено.”Аз не съм първият, който реагира по сходен метод.” – добави посланикът. Пред bTV той призна, че след обявата си в Туитър е получил десетки заплашителни мнения от сръбски жители.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР