Изпълнени са три от решенията на общинския съвет, свързани със

...
Изпълнени са три от решенията на общинския съвет, свързани със
Коментари Харесай

Община Монтана е отпуснала близо 70 хиляди лева в помощ на родители и на хора в беда

Изпълнени са три от решенията на общинския съвет, свързани със обществени заплащания в поддръжка на хората от Монтана, заяви кметът Златко Живков. Става дума за помощи за еднократно подкрепяне на хора с тежки болести или потърпевши при естествени бедствия, финансова поддръжка за раждане на дете и за процедури инвитро.
До началото на ноември 84 фамилии са получили финансова помощ за родено първо или второ дете. Сред тях са и родители на 3 двойки близнаци. Условието, при което се отпускат средствата са най-малко единият от родителите да е с адрес в Монтана, да са пълнолетни и да нямат данъчни отговорности. Изразходвани са 31 800 хиляди от гласуваните в бюджета 60 хиляди лв. за тази  година.
Еднократно са подкрепени  103-ма поданици на общината. Средствата за помощта се дефинира самостоятелно от комисия по обществените въпроси и варира от 50 до 400 лв.. Общо в бюджета за годината са отделени 20 хиляди лв..
Общината е отпуснала и 20 298 лв. за 13 процедури инвитро на фамилии с репродуктивни проблеми. За тази финансова поддръжка в бюджета са избрани 30 хиляди лв. тази година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР