Изпълнена с интересни случки и прекрасни илюстрации, книгата Подсъзнанието може

...
Изпълнена с интересни случки и прекрасни илюстрации, книгата Подсъзнанието може
Коментари Харесай

Децата са склонни да постигат толкова, колкото очакваме от тях ~ Джон КЕХОУ

Изпълнена с забавни случки и прелестни илюстрации, книгата " Подсъзнанието може всичко за деца " на Джон Кехоу и Нанси Фишър предлага безчет реформаторски и практични способи да вдъхновите децата да покажат най-хубавото, на което са способни. Тази толкоз потребна книга изобилства от прозрения, оферти и истории, заимствани от програмата за Силата на мисълта за деца, представяна по целия свят на деца от 3 до 12 години. Предназначена за родители, наставници и учители, тази книга, от която ви представяме определени моменти, дава прелестни препоръки за това по какъв начин да предадем на децата си значими житейски умения още в ранна възраст, умения, които ще им бъдат от изгода през целия им живот.

 Alfred Fowler Patten - The Child and the Star, 1882

Мислите са най-могъщата мощ в детската галактика. Ежедневните мисли на децата оказват въздействие върху всеки аспект от техния живот. Нагласите, изборите, характерът им и личността, в която ще се трансфорат, са все артикули на метода им на мислене.

Ние желаеме децата ни да имат позитивни настройки, да взимат мъдри решения и да са с положително самочувствие. Това е явно. Не толкоз явен е методът на постигането му. В учебната стратегия не са включени курсове по мислене. Ясното и целеустремено мислене е умеене, което би трябвало да се усвои вкъщи. На родителите се пада отговорността да развият положителни мисловни привички у своите деца.

„ Силата на мисълта “ е учредена на научното изобретение, че най-чистата и дълбока есенция на всичко е сила. Стените на дома ви, облеклата, които носите, и книгата в ръцете ви на най-основно равнище съставляват вибрираща сила. Нашите мисли също се състоят от тази сила и сами по себе си са мощни сили.

Мисълта постоянно се пробва да добие форма, тя постоянно търси израз, постоянно желае да се прояви в своя физически еквивалент. Педагозите и детските психолози от дълго време знаят, че самооценката, самочувствието и личностните характерности се образуват на ранен стадий от развиването на детето. Но никой не схваща задоволително добре, че практиките за мощ на мисълта, усвоени в ранна възраст, могат фрапантно да подсилят позитивните страни в живота на едно дете, като усилят способността му да действа решително в своята среда.

Ценностите, убежденията и навиците, които предадете на децата си в този момент, ще бъдат непоклатима основа, върху която те ще градят останалото.

 Emma and Her Children, 1923, by George Wesley Bellows (1882-1925)

Тревожим се какво ще стане детето ни на следващия ден, а забравяме, че то е някой през днешния ден.

Негативните мисли са бурени в градината. Позитивните мисли са цветя.

Колкото по-податлив на паники е човек, толкоз повече мозъкът му отслабва.

Човек стартира да почита себе си, когато знае, че е същински обичан.

Да имаме вяра в децата си и да ги оставим сами да намерят отговори на въпросите си са два от най-великите блага, които можем да им дадем.

Насърчавайте детето да си споделя: „ Имам избор. Мога да оставя тази обстановка да ме тормози. Мога да си разреша да се усещам ядосан/ печален..., само че не е належащо да го върша. Вместо това мога да избера да се усещам зареден с оптимизъм/ спокоен/ благополучен...Всяка обстановка ми дава право на избор. “

Внушавайте на детето какъв брой скъпо е да бъде действено и изобретателно и какво наслаждение доставя търсенето на решения, а те са доста, когато ситуацията наподобява безнадеждно.

Увереността на децата нараства, когато осъзнаят, че могат да се оправят с всяко предизвикателство.

Няма такова разбиране като неприятно време, има неуместно облекло.

На неуспеха постоянно би трябвало да се гледа като на нещо краткотрайно, като на ходило към предстоящ триумф.

Ако не успее да реализира висша цел, детето отново е спечелило - похвалете присъединяване, усилието и удоволствието, които също заслужават почитание.

Напомняйте на детето в какъв брой доста области към този момент е съумяло, с цел да се възвърне от краткотрайния крах.

 Elementary School, 1899, by Magnus Enckell (1870-1925)

Хвалете сами себе си, оценявайте се... децата ще ви копират и сами ще търсят в себе си позитивните си качества.

Визуализирайте отрицателните мисли като гюле, което поставяте в топ и го изстрелвате, а то потъва във водата.

Визуализирайте истории, в които детето е основен воин с доста позитивни качества.

Визуализирайте енергиен щит към детето, който пропуща хубавите мисли и отблъсква лошите (крясъците не те засягат, обидните думи рикошират, безпокойството се стопява и т.н).

Направете лист на триеща се дъска с ежедневните достижения на детето и го поставете на видно място - единствено завърза обувките си, единствено се сети да изхвърли боклука, оправи си леглото...

Детето да направи лист за самокритика и до го закачи на видно място, с цел да си напомни значимите неща, когато е обезкуражено.

Направете лист с качества, които детето би желало да има неговия другар, а по-късно му кажете, че някой различен също си търси подобен другар и той може да е той, тъй че да се стреми към тях и самият той.

Това, което даваме на света ни се връща с цялостни шепи.

Когато отделяме време да оказваме помощ на другите, помощта сама ще пристигна при нас, постоянно най-неочаквано.

 Сестрёнки, 1952-1953, Рыбченкова Лора Борисовна

Бъди личността, която би желал за другар.

Всеки проблем има решение - редувайте се в измислянето на история " за благополучие / за злощастие " - Семейство отишло на пикник, за злощастие заваляло....за благополучие имали чадър....за злощастие той се счупил...

Проблеми не съществуват, има единствено благоприятни условия.

Поставяйте окуражителни бележки-изненада към обяда на детето.

Повтаряйте на детето какъв брой здрав и мощен е организмът му.

Не глезете детето, когато е болно - това насърчава заболяването.

Награждавайте положителното здраве, по този начин както положителното държание. Ден на здравето - дайте на детето си по един ден отмора от учебно заведение най-малко един път на няколко месеца, с цел да не е належащо да се разболее, с цел да отсъства.

Редовно използвайте утвърждения за здраве и си се представяйте здрави.

Децата са склонни да реализират толкоз, колкото чакаме от тях.

 The Bellelli Family, 1860-1862, by Edgar Degas 

Картини: Wikipedia, Pinterest

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР