Изпълкомът на Международния олимпийски комитет трябва да реши днес под

...
Изпълкомът на Международния олимпийски комитет трябва да реши днес под
Коментари Харесай

Русия чака присъдата на МОК


Изпълкомът на Международния олимпийски комитет би трябвало да реши през днешния ден под каква форма Русия ще взе участие на зимните олимпийски игри в Пьончан при започване на 2018 година.

Причината за възникването на дебата са множеството разкрития за приложимост на допинг и даже целенасочена държавна политика в това отношение преди зимната олимпиада в Сочи през 2014 година. На страната бяха отнети голям брой медали, а описът може да бъде удължен и в околните дни.

МОК не за първи път глоби Русия, като на игрите в Рио де Жанейро бяха спряни спортистите, а тези участваха, се състезаваха под безпристрастен байрак.

Какви са разновидностите пред МОК:

- Русия изпраща тим в Пьончан в цялостен състав, народен байрак и всички атрибути, като от тима са изхвърлени към този момент уличените в приложимост на неразрешени субстанции.

- Участие, само че без наличие на церемонията по откриването и прозвучаване на химна при награждаване.

- Присъствие на Игрите на неуличени спортисти под безпристрастен байрак.

- Тотална възбрана за присъединяване.

Последното се смята за минимум евентуално, защото ще пострада зрелищността на надпреварата, което надали е по усета на уредниците и спонсорите. Най-реален е варинт с присъединяване на съветските спортисти под безпристрастен байрак, само че тук стои въпросът кой ще финансира присъединяване им. Какво ще се случи обаче следва да разберем в границите на деня.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР