Изпълкомът на БФС официално обяви решенията след съвещанието на централата

...
Изпълкомът на БФС официално обяви решенията след съвещанието на централата
Коментари Харесай

Изпълкомът към БФС взе важни решения на извънредно заседание

Изпълкомът на БФС публично разгласи решенията след съвещанието на централата на 7-и юни. ИК анонсира, че Георги Иванов е краткотраен селекционер на националния тим за идващите два мача от Лигата на нациите, а също по този начин одобри и нормативните документи за сезон 2022/2023 в efbet Лига и Втора лига.

Ето мнението на централата:

На днешното си съвещание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз публично одобри оставката на националния селекционер Ясен Петров и помощниците му и утвърди Георги Иванов за краткотраен ментор в идните два мача от Лигата на нациите. На идващото съвещание членовете на ИК ще бъдат осведомени с оферти за нов непрекъснат селекционер, който да води националния тим на България.

Изпълнителният комитет също по този начин одобри плановете на нормативните документи за сезон 2022/2023 година, включително Наредбата за шампионатите и шампионатите, Дисциплинарния устав и Финансовия устав. Гласувани бяха листите на делегатите и съдийските наблюдаващи за сезон 2022/2023 година, както и измененията в съставите на непрекъснатите комисии към БФС. По предложение на ръководителя на Семеен кодекс Виктор Кашай, нарядите на съдиите в Първа професионална лига ще се дефинират персонално от него, заместител ръководителят Георги Ринг ще носи отговорност за VAR-назначенията, Георги Йорданов – за реферите във Втора професионална лига, а Костадин Гергинов – за съдийските наблюдаващи. Увеличени бяха и съдийските такси, като основният арбитър в ППЛ ще получава по 1300 лева, асистентите му по 950 лева, а VAR арбитърът – 650 лева на мач. Членовете на ИК бяха осведомени с плана за състезателен календар за идния сезон, съгласуван с провеждането на Световното състезание в Катар.

След продължителни съвещания с клубовете се взе решение конкуренцията в ППЛ да започва в уикенда 8-11 юли, а във ВПЛ – 15-18 юли. Есенният дял на професионалния ни футбол ще приключи в уикенда 18-20 ноември, като през почивните дни на Мондиала ще се изиграят 1/16-финалите и 1/8-финалите от шампионата за Купата на България. Шампионатите в ППЛ и ВПЛ ще се възобновят в уикенда 10-13 февруари 2023 година и ще приключи сред 2 и 5 юни.

Баражите и в двете дивизии ще се проведат сред 8 и 11 юни. По персонална самодейност на президента Борислав Михайлов бе признато предлагането за съставяне на Обществен съвет с присъединяване на заслужили футболни деятели и специалисти като Валентин Михов, Христо Порточанов, Антон Попов и други, които ще бъдат поканени за подкрепяне активността на президента и Изпълнителния комитет.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР