Изпадналият в неплатежоспособност русенски оръжеен завод "Дунарит” изненадващо плати задълженията

...
Изпадналият в неплатежоспособност русенски оръжеен завод "Дунарит” изненадващо плати задълженията
Коментари Харесай

Изненадващо Дунарит си плати дълговете, за да не влезе държавата

Изпадналият в несъстоятелност русенски оръжеен цех "Дунарит” изненадващо заплати отговорностите си в опит да избегне "влизане” на страната в предприятието. Дълговете са платени единствено няколко часа след държавното съвещание, на което бе стихотворец ангажимент страната да придобие сдружението и да вдигне с 10% заплатите на служащите.

Първоначално "Дунарит” дължи пари на КТБ. " Е.Миролио " обаче купува този дълг за сметка на собствен депозит, блокиран в затворената банка. След това продава дълга на компания, записана на Вирджинските острови. Следва следващо прекачване, този път към записана у нас компания "ДИПИ”, тя пък го насочва към КТБ, с цел да придобие част от активи на банката, какво тъкмо не е ясно, показва бТВ.

Именно на КТБ страната този понеделник заплаща 50-те милиона, с цел да се избегне, както самичък сподели икономическият министър, преодоляване на предприятието.

"Дунарит” беше част от имуществото на притежателя на КТБ Цветан Василев. Самото кръстосване на заеми и влогове след затварянето на банката се оспорва от синдиците й. Според управлението на "Дунарит” кредиторите й до момента са били мними и с неразбираеми планове.

"Ако предходните обстановки трябваше да плащаме на някой незнаен и някъде си там по острови с неразбираем притежател, в този момент се появява нещо законно в лицето на страната да го изплатим и да завърши този въпрос”, изясни шефът на "Дунарит” Кръстю Кръстев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР