Изпадналият в немилост пред Запада президент на Венецуела Николас Мадуро

...
Изпадналият в немилост пред Запада президент на Венецуела Николас Мадуро
Коментари Харесай

Мадуро: Екстремистката банда на Тръмп иска да превземе Венецуела

Изпадналият в недружелюбност пред Запада президент на Венецуела Николас Мадуро назова държавното управление на американския си сътрудник Доналд Тръмп "банда екстремисти " и упрекна Съединени американски щати за рецесията в страната си.

В изявление за Би Би Си Мадуро съобщи, че няма да разреши доставки на филантропична помощ, защото това било метод за Вашингтон да оправдае намесата си.

Съединени американски щати и множеството западноевропейски държавни управления признаха опозиционния водач Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела и упорстват Мадуро да насрочи нови избори за държавен глава. Междувременно Гуайдо прикани за нови антиправителствени митинги по-късно през днешния ден.

Отношенията сред Съединени американски щати и Венецуела са обтегнати, изключително откакто Тръмп призна Гуайдо за водач. Венецуела в отговор скъса дипломатическите връзки, а президентът на Съединени американски щати предизвести, че може да употребява военна мощ.

В изявлението Мадуро съобщи, че се надява "тази екстремистка група в Белия дом да бъде разгромена от помощното международно публично мнение ".

Това е политическа война на империята на Съединените щати, на ползите на крайната десница, които през днешния ден ръководят, на Ку-клукс-клан, които ръководят Белия дом, и задачата е Венецуела да бъде завладяна, сподели президентът социалист. И акцентира, че счита Доналд Тръмп за бял националист, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР