Изпадналият в немилост пред Запада президент на Венецуела Николас Мадуро

Изпадналият в немилост пред Запада президент на Венецуела Николас Мадуро ...

Мадуро: Екстремистката банда на Тръмп иска да превземе Венецуела.


Изпадналият в немилост пред Запада президент на Венецуела Николас Мадуро нарече правителството на американския си колега Доналд Тръмп "банда екстремисти" и обвини САЩ за кризата в страната си.

В интервю за Би Би Си Мадуро заяви, че няма да позволи доставки на хуманитарна помощ, тъй като това било начин за Вашингтон да оправдае намесата си.

САЩ и повечето западноевропейски правителства признаха опозиционния лидер Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела и настояват Мадуро да насрочи нови избори за държавен глава. Междувременно Гуайдо призова за нови антиправителствени протести по-късно днес.

Отношенията между САЩ и Венецуела са обтегнати, особено след като Тръмп призна Гуайдо за лидер. Венецуела в отговор скъса дипломатическите отношения, а президентът на САЩ предупреди, че може да използва военна сила.

В интервюто Мадуро заяви, че се надява "тази екстремистка група в Белия дом да бъде разгромена от помощното световно обществено мнение".

Това е политическа война на империята на Съединените щати, на интересите на крайната десница, които днес управляват, на Ку-клукс-клан, които управляват Белия дом, и целта е Венецуела да бъде превзета, каза президентът социалист. И подчерта, че смята Доналд Тръмп за бял националист, отбелязва БНР.

Източник: novini.bg