Изпадналият в немилост бивш холивудски продуцент Харви Уайнстийн получи правото

...
Изпадналият в немилост бивш холивудски продуцент Харви Уайнстийн получи правото
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн получи право да обжалва присъда от 23 години затвор

Изпадналият в недружелюбност някогашен холивудски продуцент Харви Уайнстийн получи правото да апелира присъдата по делото за полови закононарушения от март 2020 година, заяви ABC News. Апелативният съд в Ню Йорк – най-висшата правосъдна инстанция в щата, е удовлетворил жалбата на 70-годишния кинаджия, който бе наказан на 23 години отнемане от независимост за обезчестяване и склоняване към секс. Преди две години и половина шумният правосъден развой породи огромното женско придвижване #MeToo, което моли за непоносимост към половото принуждение и злоупотреби.

Кога тъкмо съдът ще прегледа жалбата на Уайнстийн не се прецизира. Той твърди, че избрани показания, позволени на процеса, са били недействителни, а правосъден заседател, написал разказ за „ хищни възрастни мъже “, е трябвало да бъде отхвърлен. Адвокатите на Уайнстийн имат време до 18 октомври да подадат писмена молба до съда, с цел да стартира обжалването.

В изказване, предоставено на ABC News, Харви Уайнстийн споделя: „ Аз съм почтен по тези обвинявания и съм доста признателен на моите юристи, че работят интензивно и мъдро за това. Тяхната упорита работа ще ми помогне в последна сметка да потвърдя невинността си. Очаквам с неспокойствие опцията да бъда изслушан от Апелативния съд на Ню Йорк ". Говорител на Уайнстийн е декларирал за медията, че решението на съда „ показва, че в действителност има учредения за обжалване “. Били са позволени доста неточности в процеса и бранителите на Уайнстийн „ ще създадат нужното, с цел да потвърдят неговата непорочност във връзка с обвиняванията “. В своите показания продуцентът най-общо казано твърдеше, че сексът постоянно е бил по взаимно единодушие.

Окръжната прокуратура на Манхатън, която повдигна обвиняванията против Уайнстийн, е отказала коментар. Присъдата включва 20 години затвор за незаконно полово посягане от първа степен, което произтича от обвиняването на някогашната асистентка на продуцента в компанията Project Runway Мими Хейли, и 3 години за обезчестяване от трета степен, произлизащо от обвиняване на Джесика Ман. В този развой той бе приет за невиновен по доста по-сериозни обвинявания за брутални полови похищения и обезчестяване от първа степен.

Уайнстийн сега е в затвор в Лос Анджелис, където чака правосъден развой по още 4 обвинявания в полови закононарушения, в това число за хипотетично нахлуване на две дами в обособени произшествия в границите на един и същи ден през февруари 2013 година

Обвиненията по адрес на холивудския необут за пръв път прозвучаха през 2017 година в разкрития на страниците на New York Times. Тогава изданието писа за голям брой млади актриси и подчинени на Уайнстийн, които са били подложени на полов тормоз и са потърпевши от него в продължение на последните 30 години. По-късно своите истории за връзките си с продуцента описаха повече от 80 дами, в това число Анджелина Джоли, Салма Хайек, Гуинет Полтроу, Мира Сорвино и други Най-младата жертва на похотливеца е била изнасилена от него едвам 16-годишна. Кайа Сокола се изповяда пред Rolling Stone, че се е срещнала с Уайнстийн след идването си от Полша в Ню Йорк, където почнала да работи като модел, само че мечтаела да стане актриса. След действието си продуцентът й споделил, че не се е случило нищо изключително и че по този метод той е оказал помощ на кариерите на Пенелопе Крус, Гуинет Полтроу и т.н.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР