Изпадналият в летаргия футболен гранд Милан възкреси спомените за най-славните

...
Изпадналият в летаргия футболен гранд Милан възкреси спомените за най-славните
Коментари Харесай

"Милан" обърна "Ювентус" от 0:2 за 5 минути

Изпадналият в заспалост футболен гранд " Милан " възкреси спомените за най-славните си години с прословут триумф против " Ювентус ". В мач от 31-вия кръг на Серия А " росонерите " съкрушиха първенеца на Италия с 4:2 на своя ст. " Сан Сиро ", откакто половин час преди края изоставаха с 0:2.

Паметният поврат беше реализиран в разстояние единствено на 5 минути. В 62-рата Златан Ибрахимович вкара от дузпа, отсъдена от ВАР за игра с ръка на Леонардо Бонучи. В 66-ата Франк Кесие изравни след рикошет, а в 67-ата резултатът към този момент беше 3:2, откакто се разписа и преди малко влезлият като запаса Рафаел Леао. В 80-ата мин. Анте Ребич вкара четвърти гол във вратата на шокираните посетители от Торино.

" Юве " също беше отбелязал своите попадения след почивката. Адриен Рабио откри в 47-ата мин., а Кристиано Роналдо удвои задатъка на " бианконерите " с дежурния си гол в 53-тата. В самия завършек на дуела CR7 прати топката за повторно във вратата на домакините, само че голът беше анулиран поради засада. По същата причина не беше зачетено и попадение на Ибрахимович за " Милан " в заключителните секунди на първото полувреме.

" Не е загадка, че съм възрастен, само че годините са просто число и нищо повече - разяснява в типичния си жанр 38-годишният швед. - Тренирам добре, усещам се ОК. Днес играх повече, в сравнение с в предходния мач. Целта ми е по всеки вероятен метод да оказвам помощ на отбора. Аз съм президент, треньор и състезател, само че за жалост получавам пари единствено за последното. Ако бях в " Милан " от старта на сезона, към този момент щяхме да сме спечелили купата. "

С триумфа " Милан " постави завършек на отрицателната си серия от 12 следващи мача без победа против " Ювентус " (3 равенства и 9 загуби). Също по този начин беше прекратена поредицата от 7 победи на първенците в шампионата, почнала още през февруари. Седем кръга преди края на сезона Старата госпожа остава водач в класирането със 75 т., пред " Лацио " (68 т.) и " Интер " (64 т.). " Милан " (49 т.) се изкачи на 5-о място.

" Юве " не беше допускал поврат след задатък от 2:0 от 2013 година, когато отстъпи с 2:4 пред " Фиорентина ". За финален път " бяло-черните " бяха допускали 4 гола на финала в Шампионската лига през 2017 година против " Реал " (1:4), когато едно от попаденията във вратата им заби Кристиано Роналдо. " Милан " пък не беше вкарвал четири пъти на " Ювентус " от 12 март 1989 година при 4:0 в Милано.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР