Изпадналата във финансови затруднения скандинавска авиокомпания САС (SAS - Скандинавски

...
Изпадналата във финансови затруднения скандинавска авиокомпания САС (SAS - Скандинавски
Коментари Харесай

Скандинавските авиолинии поискаха защита от кредитори по режима за фалитите в САЩ


Изпадналата във финансови усложнения скандинавска самолетна компания САС (SAS - Скандинавски авиолинии) заяви през днешния ден, че е поискала да бъде предпазена от кредитори по режима за банкрутите в Съединени американски щати в границите на провежданото сега преструктуриране, съобщи Франс прес. Това става ден след началото на безсрочна стачка на главния й пилотски профсъюз.

" Дейностите и полетните проекти на САС няма да бъдат наранени от тази процедура по член 11 и самолетната компания ще продължи да обслужва обикновено клиентите си " отвън последствията от стачката, твърди в официално съобщение скандинавският авиопревозвач, в който съществени акционери са датската и шведската страна.

В Съединени американски щати процедурата по член 11 е механизъм, допускащ на компания, която към този момент не може да заплаща задълженията си, да се преструктурира, предпазена от кредитори, продължавайки настоящите интервенции.

САС има намерение да употребява тази процедура в продължение на 9 до 12 месеца, съобщи пред публицисти генералният шеф на авиопревозвача Анко ван дер Верф.

Едно от преимуществата да се избере отбрана в Съединени американски щати, а не в друга страна - като да вземем за пример Швеция, където е централата на компанията - е запазването на собствеността върху самолетите, изясни той.

Американският член 11 от Закона за банкрутите има за цел да форсира трансформацията на САС посредством използване на основни детайли от настоящия й проект за икономии, показва самолетната компания.

" Просто би трябвало да създадем доста повече и да напредваме доста по-бързо ", посочи ръководителят на управителния съвет Карстен Дилинг. Той дефинира решението като добре премислено поради прекомерно високите разноски на САС.

Скандинавските авиолинии, които мощно пострадаха от резултатите от КОВИД-19 и от тежки, повтарящи се загуби, оповестиха през февруари проект за икономии на стойност към 750 милиона евро годишно, допълнен при започване на юни от нарастване на капитала с близо 1 милиард евро с вероятни нови вложители.

На фона на тази тежка обстановка на 10 юни Дания, която дружно с Швеция е най-големият акционер в Скандинавските авиолинии с 21,8 % от капитала, изрази подготвеност да покрие задължения и да усили присъединяване си до 30 %. Швеция и Норвегия дадоха единодушието си за преобразяване на техните заеми в капитал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР