Изпадналата в несъстоятелност борса за криптовалути FTX работи активно за

...
Изпадналата в несъстоятелност борса за криптовалути FTX работи активно за
Коментари Харесай

FTX иска да ликвидира $1.4 милиарда от дяловете си в AI гигант

Изпадналата в неплатежоспособност борса за криптовалути FTX работи интензивно за очистване активите си, по-специално на каузи си от 7.84% във AI компанията Anthropic.

Тази продажба, оценена на над един милиард $, съставлява основен съставен елемент от цялостната тактика на FTX за прекосяване през провокациите на нейния банкрут, осигурявайки лъч вяра за кредиторите, въвлечени във финансовите разтърсвания.

В формален ход FTX публично изиска от съда по несъстоятелността утвърждение да пристъпи към продажбата на своя дял в Anthropic – обещаващ стартъп с изкуствен интелект, който бележи забележителен растеж в софтуерната промишленост. Молбата включва предложение за редуциране на интервала на договарянията за продажбата, като се цели правосъдно съвещание, планувано за 22 февруари.

Този интензивен метод се смята за извънредно значим за FTX, която в този момент е под управлението на Джон Рей III, който пое контрола от някогашния основен изпълнителен шеф Сам Банкман-Фрийд в изискванията на финансов спад на борсата.

Според правосъдните документи, показани от FTX, делът на борсата в Anthropic възлиза на 7.84%, което акцентира неотложността на бърз и ефикасен развой на продажба, с цел да се усъвършенства възвръщаемостта за кредиторите на сдружението.

Предложените способи за продажба на акциите, без значение дали посредством търг или частна продажба, акцентират пресметливия метод на FTX за дейно ръководство на производството по неплатежоспособност.

Anthropic, приета за своя реформаторски принос в бранша на изкуствения разсъдък, може да се похвали с оценка от почти $18 милиарда през декември 2023 година Тази оценка допуска, че делът на FTX ще бъде оценен на към $1.4 милиарда – забележителен актив, който е от основно значение за споразумяване на вземанията на кредиторите, наранени от несъстоятелността на борсата.

Юридическият екип на FTX акцентира смисъла на запазването на поверителността във връзка с референтната цена на акциите, потвърждавайки, че общественото обявяване би могло да компрометира приемането на най-изгодните предложения за каузи на Anthropic. Този метод акцентира уговорката на FTX да обезпечи най-хубавия вероятен резултат за своите кредитори посредством стратегическата продажба.

Продажбата на каузи на FTX в Anthropic има доста значение за кредиторите на борсата в усложнение и носи по-широки последствия както за промишлеността на криптовалутите, по този начин и за промишлеността на изкуствения разсъдък. Потенциалната инжекция от над един милиард $ вследствие на продажбата може да се отрази на целия пазар, като повлияе на усещанията и укрепи доверието на вложителите в двата бранша.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР