Изострянето на отношенията между Япония и Южна Корея напомня търговска

...
Изострянето на отношенията между Япония и Южна Корея напомня търговска
Коментари Харесай

Печалбата на Samsung се понижи с 56%

Изострянето на връзките сред Япония и Южна Корея припомня комерсиална война, а това, което Япония прави със Samsung, наподобява на ембаргото на Съединени американски щати върху Huawei

© В© Dado Ruvic / Reuters Samsung заяви в сряда, че японските ограничавания на износа на материали за произвеждане на чипове основават проблеми за производството, а връщането на парите на акционерите ще бъде забавено заради " забележителните нови провокации ", написа Reuters.

Спадът в облагата

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики През второто тримесечие южнокорейският софтуерен колос регистрира спад в облагата с 56%. Като причина се показва свръхпредлагането на чипове, което продължава да удря цените.

Спадът в облагата и несигурното бъдеще към изострените търговски връзки сред Япония и Южна Корея сложиха завършек на оптимистичните прогнози на компанията, че през второто полугодие пазарът на чипове ще се възвърне. Акциите на Samsung също се намалиха с съвсем 3%.

Производствените проблеми

Samsung, най-големият производител на смарт телефони в света, съобщи, че бизнесът им с тях остава слаб. От компанията оповестиха, че запасите от NAND чипове, които обезпечават дълготрайно предпазване на данни, стартира да понижава. От компанията споделиха още, че желани от купувачите през второто тримесечие са DRAM чиповете. Те обезпечават краткотрайни работни пространства и опция устройствата да извършват доста задания по едно и също време.

Оперативната облага от бизнеса с чипове, който е и най-доходоносният за Samsung, падна със 71% до 3.4 трилиона уона (2.58 милиарда евро).

Смартфоните на Samsung

Печалбите от бизнеса със смарт телефони на южнокорейската компания също се намалиха. За второто тримесечие те паднаха с 42% до 1.6 трилиона уона (1.2 милиарда евро). Причина за това е по-малкото търсене на водещите модели и по-големите маркетингови разноски.

През второто полугодие Samsung ще пуснат на пазара два смарт телефона от висок клас, в това число и сгъваемия Samsung Hold, с което се надяват да съживят приходите. Въпреки това обаче в международен мащаб търсенето на смарт телефони понижа, заради което не се чакат изключителни доходи.

Според изследователската компания Strategy Analytics през второто тримесечие световните доставки на смарт телефони са се намалили с 3%. Samsung обаче е нараснала доставките с 6.7%, като резервира мястото си на върха с пазарен дял от 22%.

Конкурентната компания Apple също регистрира спад в продажбите през второто тримесечие, само че пък записват и нарастване на приходите с помощта на услуги като видеострийминг, гейминг и кредитни карти, които липсват в Samsung.

Какво следва

Подобно на другите международни софтуерни компании Samsung също пострада от продължителната комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, а ескалиращото нажение сред Япония и Южна Корея евентуално ще се отрази върху и върху резултатите за третото тримесечие.

Производството на чипове се следи прецизно от вложителите, защото се приема, че то е " барометър " за търсенето на смарт телефони, друга електроника и сървъри, обработващи големи масиви от данни, написа Reuters.

От Samsung споделиха, че ще бъдат по-гъвкави заради спада в облагите. По-малкият южнокорейски производител K Hynix, който също предизвести за възможни проблеми с производството на чипове заради японските ограничавания, заяви, че ще понижи вложенията и производството.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР