Изоставеното поселение се намира в Северна Италия на около 70

...
Изоставеното поселение се намира в Северна Италия на около 70
Коментари Харесай

Балестрино - един от малкото градове призраци в Европа

Изоставеното поселение се намира в Северна Италия на към 70 километра североизточно от Генуа. Въпреки че в градчето към този момент не живеят хора, то е ситуирано в една от най-красивите местности на Апенинския полуостров.

Природата е била великодушна към цялата местност на Балестрино. Градът е ситуиран на рид, от който може да се следи на километри тъдява, а посетилите на тази забележителност описват, че застанат ли там, се усещат като на уединен остров измежду широко зелено море.

Отделно от природата, самият град има забележителна архитектура и богата история. На най-високата част на хълма, върху който е ситуиран градът, има древен палат. Къщите са изработен от речен камък с типичната за късното Средновековие архитектура.



Белестрино е най-известното изоставено място в Италия. Градът е учреден през XI век. Той в никакъв случай не е бил огромен. В пика на развиването му популацията е достигало до 1800 индивида. Залезът на обитаемото място стартира в края на XIX век. Тогава няколко поредни трусове нанасят обилни вреди по градската инфраструктура.

След катаклизмите множеството хора напущат домовете си. Остават едвам десетки смелчаци да живеят. Последните техни потомци напущат Белестрино дефинитивно през 1953 година и от този момент той се трансформира в град фантом.



На 1.6 км от него има малко селце със същото име, където са се заселили част от някогашните му поданици.

Местните описват, че из остарелия град бродят духове.



За разлика от други континенти, в Европа градовете призраци като италианския Балестрино са малко. Разбира се, тук не се броят селата, чието занемаряване е станало всеобща процедура в множеството страни на Източна Европа.

Основната причина за занемаряване на човешките поселения са стопански, промишлени произшествия и катаклизми. Безспорно най-известните градове призраци на Стария континент са изоставените след злополуката в Чернобил Припрят и самият Чернобил.

Източник: sanovnik.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР