Изоставени екзотични домашни любимци - костенурки, игуани и други екзотични

...
Изоставени екзотични домашни любимци - костенурки, игуани и други екзотични
Коментари Харесай

Екзотични животни намират нов дом в екомузей в Русе

Изоставени екзотични домашни любимци - костенурки, игуани и други екзотични типове, намират дом с помощта екомузея в Русе. От 10 години там работи преразпределителен център, който приютява и намира осиновители за изоставените питомци.

Пурко e eднометрова 15-годишна игуана, която неотдавна откри своя нов дом в екомузея.

„ Eдин юноша, който е към този момент близо 30-годишен, си го е купил преди 15 години като дребна сладка игуана, ей толкоз огромна е била. 15 години се е грижил по-най положителния метод за нея. Сега този юноша основава лично семейство и ще си имат бебе, а защото животното е привикнало да живее на всички места в жилището, и с цел да не се срещат с бебето той е подхванал най-хубавото деяние като го подари на музея ", споделя Венцеслав Петков, организатор в отдел „ Природа " РИМ-Русе.

Пурко е най-големият чревоугодник измежду жителите на екомузея. „ Сега сме на ряпа с моркови. Дадоха ми лист с това, което той е ял и се преценявам с него ", твърди гледачът Десо.

Австралийски тип змей също е измежду изоставените любимци. Кротък е и обича да бъде милван.

Сред новите питомци на музея има и брадата агама, едно от влечугите, което е оставено тук преди към две години. От музея не си го дават, считат да си го отглеждат. Сред избавените и намерили непрекъснат дом в екомузея е и американски тип царевичен смок, открит в хотелска стая, и рибка за домакински аквариум, която се оказала сибирска есетра и към този момент е голяма. И макар, че игуаната и дребният змей също ще останат в терариумите на екомузея, в преразпределителния център краткотрайно одобряват и търсят дом за костенурки, зайчета, морски свинчета и хамстери.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР