Изоставащи при въвеждането на изкуствен интелект технологии (AI) са Германия,

...
Изоставащи при въвеждането на изкуствен интелект технологии (AI) са Германия,
Коментари Харесай

Германия, Австрия и Швейцария са изоставащи при изкуствения интелект

Изоставащи при въвеждането на изкуствен интелект технологии (AI) са Германия, Австрия и Швейцария, до момента в който скандинавските страни и Англия са водещи при използването на технологиите, написа "Монитор ".

Това демонстрира изследване на софтуерния колос Fujitsu взаимно с консултантската компания Pierre Audoin Consultants измежду върховен бизнес и ИТ мениджмънт на 240 европейски компании от автомобилна промишленост, индустриално произвеждане и търговия на дребно.

Основната причина е неналичието на стратегически фокус във връзка с AI плановете. В резултат, без значение от недвусмислените изгоди, единствено 1 от 4 компании в изследването гледат на AI като стратегически значимо и единствено 11% имат построена AI тактика.

Почти половината от фирмите в изследване на софтуерния колос измежду европейски компании, към този момент имат план по въвеждане на изкуствен интелект, а до две години, 70% от фирмите ще са въвели AI технология във към този момент употребяваните от тях приложения. Това демонстрира изследване на Fujitsu за степента на въвеждане и изгодите от AI в бизнеса в Европа.

Освен юридически или регулаторни аргументи, 61% от бизнесът споделя, че главен фактор ограничаващи въвеждането на AI е и неналичието на AI в самите софтуерни решения, а за 52% това са вътрешните процеси и културата в организацията. Специалистите означават, че големият капацитет на изкуствения разсъдък не е доближат от фирмите в Европа заради липса на стратегически фокус като в следствие от това организациите рискуват да пропуснат опцията да употребяват AI за промяна на своя бизнес.

80% от бизнесът чака огромни изгоди от автоматизирането на процеси и елиминирането на човешкия фактор, 73% считат, че това ще докара до по-бързо осъществяване на бизнес процеси, а 72% чакат повече и по-добри рекомендации от AI за действия в региона на прогнозите, като изпреварваща поддръжка и хрумвания за нови артикули и услуги.

Повечето участници в изследването са съгласни за изгодите от AI за придобиване на по-дълбоко схващане на клиентите за задачите на маркетинг и продажби, откриването и предотвратяването на опити за измами във региона на финанси и счетоводство, автоматизирането на веригата на доставки, обмисляне и извършване на поръчки, по-добри резултати при киберсигурност в региона на IT и усъвършенствани предвиждащи поддръжки в производството.

От позиция на промишленостите, индустриалните компании чакат най-големи изгоди посредством елиминиране на човешката неточност (60%), минимизиране на човешкия фактор (51%) и елиминиране на ръчни процеси (43%). В бранша на услугите, търговията и превоза фирмите са по-напреднали в основаването на AI тактика – 15% от тях имат такава. 75% от индустриалните компании считат, че най-големият капацитет на AI е в предвиждащата поддръжка на съоръжение. Според отчета, това се дължи на задачите за обезпечаване на непрекъснати индустриални процеси посредством потребление на предвиждащи логаритми учредени на данни от индустриалните машини. Друг значим принос на AI за 70% от участниците е опцията за по-голяма еластичност при индустриалните процеси на нови артикули, а за 60% от далите отговор в изследването - възстановяване ефикасността на произвеждане посредством автоматизация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР