Изоставаме съществено от Румъния и от другите страни от Източна

...
Изоставаме съществено от Румъния и от другите страни от Източна
Коментари Харесай

Проф. Ганчо Ганчев: Икономически изоставаме тотално от Румъния и другите в Източна Европа

Изоставаме значително от Румъния и от другите страни от Източна Европа. Това разгласи макроикономистът проф. Ганчо Ганчев, който е учител в Югозападния университет.
" Има някакво разминаване сред оценките, които държавното управление дава единствено на себе си, и обективните обстоятелства, които следим. Оттам идва и известно неодобрение и възприятие за незадоволеност. Ако България желае действително по-голямата част от популацията да се усеща по-добре, би трябвало да ускорим темповете на напредък, а ускоряването на темповете допуска различен вид политика ", посочи той пред БНР.

По думите му тактиката на държавното управление на Бойко Борисов била да поддържа непоклатимост в региона на обществените финанси, като тази непоклатимост се разглеждала като причина за реализиране на резистентен дълготраен напредък. На процедура обаче страните, които реализират по-добри резултати, провеждали дейна парична и фискална политика.

" Ние сме във валутен ръб и на практика държавното управление не организира и фискална, и Централната банка по начало не може да организира парична политика, при което всички принадлежности за ускорение на икономическия напредък на процедура са блокирани, което е фундаменталната причина за нашето редовно закъснение. Ние не организираме дейна политика, която да подтиква стопанската система ", акцентира още икономическият специалист.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР