Изолирането на играчите с цел подновяване на сезона в НБА

...
Изолирането на играчите с цел подновяване на сезона в НБА
Коментари Харесай

Мишел Робъртс: Поставянето на играчите под карантина е лишаване от свобода

Изолирането на играчите за възобновяване на сезона в НБА звучи като затворена страница, в случай че изпълнителният шеф на Асоциацията на професионалните играчи в лигата Мишел Робъртс споделя историята.

В изявление за ESPN, Робъртс съобщи, че диалозите към връщането на играчите назад на паркета след двумесечно неявяване заради световната рецесия се трансформират в диалози за минимализиране на рисковете. Разговор с играчите би трябвало да се организира в петък – датата, на която се спря НБА, с цел да разреши отварянето на някои от подготвителните зали на тимове в щати, по-малко наранени от болестта. Един от проектите в последните седмици беше обвързван с изолирането на играчите в хотел или курорт – измежду обсъжданите разновидности бяха Бахамите или Дисни Уърлд, както и Лас Вегас – откакто комисионерът на лигата Адам Силвър приветства разнообразни хрумвания за най-скорошно завръщане на НБА.

„ Ще сложим ли охранители пред хотела? Това звучи, в моите очи, като отнемане от независимост “, запита Робъртс ESPN. От тогава насам Силвър решил да не работи по този проект след отговора на играчите, разкри още Робъртс. Някои притежатели даже не са подготвени да отворят още веднъж подготвителните си зали за самостоятелни занимания, в това число този на Далас Маверикс Марк Кюбън. Той показа, че неспособността да тества всички играчи и личен състав няма да разреши на организацията да отвори залата скоро. „ Това е свят, в който има вирус. И би трябвало да намерим метод да работим, играем и живот в този свят. Въпросите към този момент не са „ Дали още веднъж ще играем?, а по-скоро „ Ако играем, какви ще са рисковете за нас? “.

Сред провокациите, пред които са изправени Силвър и Робъртс по пътя към завръщането на лигата, са опасенията свързани с самостоятелните и груповите занимания. Най-доброто решение са всеобщите проби на баскетболисти. Но тестването е обществен проблем и възможното закупуване на доста проби за играчи в НБА, ще докара до рецензии към лигата, изключително от места, където няма толкоз в наличност. Робъртс е сензитивна към концепцията, че лигата и Асоциацията на играчите ще би трябвало да вземат огромни решения, само че самостоятелният комфорт от резултата не е обезпечен. „ Това е проблем, с който работодателите ще би трябвало да се сблъскат. Защото подсигурявам, че ще има най-малко един състезател, в случай че не даже повече, който ще има съществени опасения свързани с сигурността си. Трябва да намерим отговор на това. Трудно е и няма да се преструвам, че самата аз имам решение “, приключи Робъртс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР