Изолирана от света островна нация в Тихи океан с население

...
Изолирана от света островна нация в Тихи океан с население
Коментари Харесай

Маршаловите острови пускат собствена виртуална валута

Изолирана от света островна нация в Тихи океан с население от към 75 хиляди души, се настанява на небосклона на криптовалутите. Маршаловите острови не престават работата си по основаването на национална парична единица, учредена на технологията blockchain, която ще се назовава Marshallese sovereign или SOV, гласи формалното известие за пресата.

Дейвид Пол - министър на околната среда и министър за връзка с президента на Република Маршалови острови, описа за самодейността на конференция в Сингапур на 11 септември. В изявление в коридорите на събитието Пол изясни, че технологията на криптовалутите е опция за основаване на лична национална парична единица и за понижаване на зависимостта на нацията от щатския $. Министърът добави, че за дребна страна като неговата ще е по-лесно и по-бързо да се вземат решения и да се отговори на пазарните условия след въвеждането на цифровата монета. Засега не е оповестена точна дата за появяването на цифровите пари, тъй като ще би трябвало да се вземат решение ред регулаторни и нормативни условия и да се работи с разнообразни юридически субекти като щатското финансово министерство и МВФ.

SOV е съобразена с всички условия на законите против прането на мръсни пари и потреблението й за незаконна активност и предлагането й ще пораства с закрепените 4% годишно. Само тествани консуматори, в това число и всички жители на Маршаловите острови, ще могат да вършат транзакции в SOV. Те ще получат също равни количества в размер на 10% от първичното предложение на новосъздадената валута. Тя няма да е равна по стойност на щатския $ и ще сътвори лична ликвидност, учредена на пазарното търсене и предложение.

Съобщението за следващата публична държавна криптовалута се появява на фона на растящия интерес към виртуалните пари. "Фейсбук " разгласи през юни проектите си за лични цифрови монети за необятна приложимост - Libra. Народната банка на Китай също е напът да пусне лична виртуална монета. И даже шефът на "Бенк ъф Инглънд " - Марк Карни, заприказва през август за виртуална международна аварийна валута.

Управата на Маршаловите острови стартира да крои проекти за лична парична единица след терористичните офанзиви в Съединени американски щати на 11 септември 2001-а, разяснява министър Пол. Тогава режимът за финансово контролиране и условията за осъществяване на транзакциите се стягат съществено. В момента островната страна има връзки единствено с една банка-кореспондент (First Hawaiian Inv.) и в случай че те пропаднат, нацията ще бъде отрязана от финансиране.

Зелените пари няма да си отидат изцяло, най-малко към този момент. Хората към момента имат избор да употребяват или щатски долари или SOV
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР