Изолацията заради коронавируса постави на изпитание хора от всички възрасти.

...
Изолацията заради коронавируса постави на изпитание хора от всички възрасти.
Коментари Харесай

Млади или стари - кой се справя по-добре с изолацията

Изолацията поради ковид сложи на тестване хора от всички възрасти. Всеки се оправя друго със обстановката, само че от голяма важност ли е възрастта?
По-възрастните хора се оправят по-добре от младите с психическото и прочувственото напрежение на коронавирусната рецесия, макар че са изложени на по-голям риск от съществено заболяване, откри изследване, представено от английския вестник The Times
Хората над 60 години оповестяват за най-високите равнища на задоволеност от живота по време на блокирането, като тези на възраст сред 18 и 24 години страдат най-вече от самотата и спад на настроението.
Възрастните хора също по този начин съблюдават повече разпоредбите за блокиране от по-младите възрастови групи.
Проучването открива, че стресът, обвързван с вероятно заразяване с ковид, е най-голям измежду хората на възраст от 30 до 59 години, макар че множеството са с невисок риск от развиване на съществени признаци, съобщи организация Фокус.
Социалното изследване COVID-19 извършено върху 60 хиляди души от University College London (UCL) към този момент е в третата си седмица. Участниците биват интервюирани всяка седмица по какъв начин се усещат в границите на ограничаващите ограничения, по какъв начин държавното управление се оправя с рецесията, какво ги тревожи и по какъв начин понасят самотата.
Дейзи Фанкурт, доцент по епидемиология в UCL, съобщи, че стресът, обвързван с парите и храната, е намалял през последните две седмици, като най-честите фактори на стрес са опцията да се заразят и да се разболеят съществено.
Спадът на напрежението от дефицит на храна и пари може да бъде обвързван с това, че супермаркетите съумяха да се възстановят от дефицита на основни храни и артикули за бита. Това се дължи и на държавния пакет за поддръжка на чиновниците и самонаетите.
„ Има леко нарастване на депресията през последните две седмици, само че за благополучие се следи леко понижение на равнищата на тревога измежду необятната общност “, сподели доктор Фанкурт.
Мерките за обществено разграничаване и обществена изолираност наподобява оказват помощ на обществеността да се усеща по-сигурно и по-спокойно, сподели тя.
Благополучието на възрастните хора е провокирало безпокойствие за фамилиите и обществените служби. Изследването обаче демонстрира, че те се оправят най-добре.
Хората над 60 години оповестяват за най-високо равнище на задоволеност от живота сред 6 и 6,5 по десетстепенна канара от началото на изследването, като тези на възраст сред 18 и 24 години демонстрират най-ниските равнища, сред 4 и 4,5. Проучването употребява общоприетата мярка за самоотчитане на благосъстоянието, употребена в обширни изследвания от Службата за национална статистика.
Скалата за благоденствие за предходната година сподели, че равнищата на задоволеност са към 7,5 приблизително за популацията към края на март 2019 година
Нивата на самотата са най-високи измежду по-младите хора на възраст от 18 до 29 години, с оценка 6 от 10. По-възрастните хора се усещат минимум самотни, със междинен резултат 4,5.
Като цяло повече респонденти оповестяват, че се усещат по-скоро потиснати, в сравнение с тревожни.
Това събитие се е нараснало леко след оповестяването на карантината и остава релативно устойчиво досега измежду две трети от интервюираните, при цялостно съблюдаване на разпоредбите за обществена изолираност. Най-малко евентуално е по-младите хора да се преценяват напълно с тях, като единствено 45 на 100 съблюдават всички правила, спрямо над 80 на 100 от хората над 60 години.
Въпросите от предходната седмица бяха фокусирани върху физическата интензивност и стана ясно, че доста възрастни въобще не вършат никакви извършения, макар че това е една от дребното законни аргументи да напущат дома си.
Малко над една трета (36 на сто) оповестяват, че се разхождат или правят леки извършения в продължение на най-малко 30 минути, като 39 на 100 не вършат нищо.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 9 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР