Изолацията, липсата на сигурност, финансовите тревоги, предизвикани от икономическата ситуация,

...
Изолацията, липсата на сигурност, финансовите тревоги, предизвикани от икономическата ситуация,
Коментари Харесай

Пандемия от разводи в Румъния заради изолацията

Изолацията, неналичието на сигурност, финансовите паники, провокирани от икономическата обстановка, както и невъзможността за осъществяване на ежедневна интензивност са аргументите, които са довели до разпадането на доста двойки в Румъния в интервала на пандемията, а сътрудниците са се озовали в съда, написа румънският вестник "Адевърул " в публикация под заглавие "Пандемия от разводи: изолацията се отразява тежко на брака ".

Някои са избрали да се разведат по взаимно единодушие и в този момент чакат насрочване на дело в съдилищата, които таман възобновиха работа по цивилен каузи. Други - от изостанали региони и с по-ниска степен на обучение, са избрали насилието по отношение на колегата и в този момент са обвинени по наказателни каузи.

Адвокат Силвиу Файер съобщи пред "Адевърул ", че молбите за бракоразвод и за ограничаващи заповеди в неговата адвокатстка адвокатска фирма са нарастнали с 50 % в интервала на изключителното състояние. Според него това е резултат от изолацията, която е изострила напрежението сред сътрудниците.

Новите каузи се прибавят към така и така претрупаните съдилища, защото по време на изключителното състояние се разглеждаха единствено някои случаи. Делата за фамилно принуждение бяха измежду тях, само че тези за бракоразвод ще се насрочват занапред през идващите месеци, може даже през есента.

Официалната статистика демонстрира, че на горещата телефонна линия за жертви на домашно принуждение в интервала 16 март - 10 април са регистрирани 251 сигнала. Миналата година за същия интервал са получени 111 сигнала, отбелязва юрист Файер.

Социологът Мирча Киву показва, че множеството случаи на домашно принуждение от интервала на изключителното състояние са регистрирани в фамилии, които към този момент са имали проблеми. "Когато един брак "е разтърсен ", сходен интервал на изолираност може да бъде съдбовен за двойката. Ако към този момент съществува напрежение сред съпрузите, съжителството ден след ден, нонстоп, води най-после до принуждение. Наред с това, някои средства за битка с този феномен, нямаше по какъв начин да бъдат употребявани. След скандал, дамата не можеше да каже: "Отивам при мама! ", тъй като бе неразрешено напускането на дома ", означи социологът.

Симона Войческу, представителка на неправителствена организация, която се бори за правата на жертвите на домашно принуждение, описа за случай на жена от град Яш, която не е била призната в профилиран център, тъй като нямала изработен тест за COVID-19. В град Алба пък жена, която избягала от вкъщи си с двете си деца, получила отвод да се качи в такси, тъй като ставали общо четирима пасажери в автомобила. "И в двата случая трябваше да се обърнем към полицията, с цел да позволи казуса ", споделя Войческу.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР