Изолацията е опустошителна за общественото здраве в краткосрочен и дългосрочен

...
Изолацията е опустошителна за общественото здраве в краткосрочен и дългосрочен
Коментари Харесай

Карантината е опустошителна за здравето, твърди професор по медицина от Харвард

Изолацията е опустошителна за публичното здраве в кратковременен и дълготраен проект “, твърди доктор Мартин Кулдорф, професор по медицина в Харвардския университет, епидемиолог и специалист по биостатистика и един от 10 000 учени, подписали Декларацията от Грейт Барингтън, която оспорва политиките на обща карантина по света, в изявление.

Като академик в региона на публичното здраве, мога единствено да скърбя за големите спомагателни вреди, които тактиката за закриване нанесе на други области на здравето “, счита доктор Мартин Кулдорф.
". Нито една страна не е приела тактика за стадния имунитет, само че каквато и тактика да се употребява, всички страни в последна сметка ще реализиран стаден имунитет. Целта би трябвало да бъде да се сведе до най-малко COVID-19 и обвързваните с това смъртни случаи, до момента в който не го създадем.
За тази цел целенасочената тактика за отбрана може да отбрани по-добре възрастните хора и други рискови групи, до момента в който младежите се предизвикват да живеят съвсем обикновено, с цел да избегнат големите спомагателни вреди, свързани със сдържането. Това е като аероплан в небето: каквато и тактика да употребяват водачите, гравитацията ще накара самолета в последна сметка да се удари в земята, а задачата не е гравитацията, кацането, с минимални човешки загуби.
 Англия вкарва изключения от карантината за изключително значими предприемачи, актьори и публицисти Англия вкарва изключения от карантината за " изключително значими " предприемачи, актьори и публицисти
Англия вкарва нови изключения от карантината за " изключително значими " пътуващи предприемачи, актьори, публицисти и други групи. Те щ...
Декларация от Барингтън приканва за целенасочена отбрана, а не за общо ограничение. Ако някой може да се болести, рискът от гибел е над хиляда пъти по-висок измежду по-възрастните и по-младите жители, а за децата COVID-19 е доста по-малко рисков от ланшния грип. Следователно, ключът е да се защитят по-добре хората над 60 години и изключително тези над 70 години.
Например, вместо да бъдат затваряни, жителите на старешки домове би трябвало да бъдат по-добре предпазени посредством чести проби на личния състав и посетителите и по-малко визити или промяна на личния състав.
За пенсионерите могат да се доставят хранителни артикули и в случай че не могат да се срещнат с приятелите и фамилията си на улицата, посетителите им би трябвало да бъдат проверявани. Ако хората на възраст над 60 години не могат да работят у дома, бихме могли да им предложим къса креативна година в разгара на епидемията, употребявайки или пенсионни фондове, или фондове за неработоспособност.
Освен това, като задържаме студентите и младежите на работа, заобикаляме преместването им при по-възрастни родственици, което сега усилва броя на фамилиите, в които живеят няколко генерации.
За спомагателни и по-подробни насоки за публичното здраве вижте страницата с постоянно задавани въпроси за Декларацията от Грейт Барингтън. С имунизацията ще имаме спомагателен инструмент за отбрана на уязвимите, само че по-добрата отбрана за възрастните хора не може да чака, до момента в който тя стане налична.
 Жена осъди столичната РЗИ поради насилствена изолираност Жена осъди столичната РЗИ поради насилствена изолираност
Жена завоюва дело против столичното РЗИ след насилствена 14-дневна изолираност. Решението е на Административния съд в София. От делото ст...
Като академик в региона на публичното здраве мога единствено да скърбя за колосалните съпътстващи вреди, които тактиката за закриване е нанесла на други области на опазването на здравето. Примерите включват понижаване на равнищата на имунизация за деца, утежняване на сърдечно-съдовите болести, намаляващ скрининг за рак и утежняване на психологичното здраве.
Хиляди деца в разрастващите се страни починаха от апетит поради карантината. По-пълен лист може да намерите на уеб страницата
Сред американците на възраст от 26 до 44 година единствено 4 % от смъртните случаи през 2020 година се дължат на Covid-19.
Това значи, че за всяка гибел от Covid-19 във възрастовата група, има повече от пет други смъртни случаи, дължащи се на косвените вреди от тактиката на затваряне. Всичко това е трагично.
Превод:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР