Изобщо не вървим в правилната посока за ограничаване на климатичните

...
Изобщо не вървим в правилната посока за ограничаване на климатичните
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: Вървим бавно и не в правилна посока по въпроса за климатичните промени

Изобщо не вървим в вярната посока за ограничение на климатичните промени, които стават по-бързо от нас. Това предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от Франс прес.

"Макар да сме очевидци на опустошителни последствия за климата, предизвикващи безпорядък по целия свят, към момента не вършим задоволително, не вървим задоволително бързо ", сподели Гутериш през втория ден от 24-ата конференция на Организация на обединените нации за климата (COP24) в Катовице.

"Климатичните промени напредват по-бързо от нас и би трябвало да наваксаме закъснението си колкото се може по-бързо, преди да е станало прекомерно късно ", настоя генералният секретар на Организация на обединените нации. Той предизвести, че "за доста хора, райони и даже страни това към този момент е въпрос на живот и гибел ". Затова е "трудно да се разбере за какво ние, дружно, се движим толкоз постепенно, и даже в неправилната посока ", добави Гутериш.

Лидери от целия свят идват за формалното разкриване на конференцията за климата в Катовице през днешния ден, добавя Българска телеграфна агенция. През деня пред участниците ще приказва и президентът Румен Радев. Очаква се двуседмичната конференция в Катовице да излезе с решение по какъв начин държавните управления да рапортуват за напъните си за намаляването на парниковите излъчвания и да задържат световното стопляне под 2 градуса по Целзий, както беше контрактувано през 2015 година в Париж.

Днес страната хазаин Полша ще предложи декларация за "справедлив преход " от въглищата - главния ѝ енергиен източник - като се вземе под внимание ситуацията на хората, работещи във въгледобивния бранш.

Критиците споделят, че декларацията би трябвало да покрива по-широко всички аспекти на прехода от изкопаеми горива към зелена сила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР