Изобщо не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено

...
Изобщо не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено
Коментари Харесай

Въпрос за къщата на Ангелкова в Драгалевци - има ли там защитени от закона морени?

Изобщо не съм очаквала, че такова подстрекателство ще бъде направено по мой адрес. Този апартамент е платен през 2008 година със средства на моите родители. Тогава не бях в политиката, заемах високоплатена служба в частния бизнес. Всички мои приходи и на моите родители са били постоянно съответно декларирани. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, откакто попадна в абсурда " Апартаментгейт ".
Имотът е платен на недодялан градеж, продължи министърът пред Нова телевизия и добави, че в нотариалния акт това е ясно обозначено, откакто беше запитана за цената – дали е 61 000 или 75 000 лв. и дали това е действителна цена поради данни, че в " Овча купел " по това време такива жилища за видели към 170 000 лв.. Тя още веднъж дефинира като „ техническа грешка” разликата в цената, казвайки, че 61 000 лв. била оценката на парцела, не с грубия градеж, само че всичко е изповядано и налози са платени на 75 000 лв.. Винаги, когато сме правили в нашето семейство имотни покупко-продажби, сме го правили на пазарна оценка, сподели още Ангелкова и извади оценка от лицензиран оценител за жилището си.
Според справката на Actualno.com апартаментът в " Овча купел " е продаден от компания " Стобис 2000 ", където съдружници са Орлин и Райна Бояджиеви.
Каквото разпореди премиера, ще го направя, даде обещание Ангелкова, само че попита за какво Валери Симеонов има подобен интерес към нея, към поста ѝ и за какво я пришива към " Апартаментгейт ".
Другите парцели на Ангелкова
Николина Ангелкова сподели и, че няма още два жилището, а единствено един. По имотна декларация той е платен през 2015 година, огромен е 150 квадрата и коства 210 000 лв.. Има обаче и различен апартамент, който родителите ѝ купили и подарили за щерка си Далия – през 2017 година, огромен е 304 квадрата, за 480 000 лв.. В декларацията, в графата " Произход на средствата ", написа " подаяние от дядото ".
Съгласно информация за имотните покупко-продажби на министъра от кадастъра на Actualno.com, Ангелкова е един от купувачите на парцел в столичния квартал " Стрелбище " – малко над 58 квадрата, който съставлява апартамент. Там обаче купувачи са де факто още веднъж родителите ѝ, като договорката е от 2001 година. Апартаментът е продаден през 2013 година.
През 2015 година Ангелкова купува имот, апартамент и гараж в " Лозенец ", на ул. " Капитан Тодор Ночев ". Продавач е Митко Грънчаров. А през предходната година, Ангелкова е купила парцел от 1,250 декара на ул. " Екатерина Божилова " 31 в столичния квартал " Драгалевци ". Този парцел липсва от имотната декларация на Ангелкова, тъй като последната подадена декларация към този момент отразява 2017 година, а следва подаване на декларация за 2018 година.

Във Фейсбук основният редактор на 5GMedia Соня Колтуклиева разгласява фотоси от парцела, като споделя, че – от Витоша, което било законово нарушаване. Потребител обаче пита дали парцелът не е на Ангелкова отпреди да влезе в политиката и – т.е. преди министърът на туризма да купи парцела . Въпросът обаче е за какво тогава на тези фотоси проличава Ангелкова и дали не става за ловко разбъркване, защото на фотографията с хипотетичните морени тя не участва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР