Изобщо не бих отстъпил от позицията, че мястото на България

...
Изобщо не бих отстъпил от позицията, че мястото на България
Коментари Харесай

Юнкер: Мястото ви е в Шенген, за еврозоната нещата не са достатъчни

Изобщо не бих отстъпил от позицията, че мястото на България е в Шенген, сподели ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след общото съвещание на Колегиума на европейските комисари и българското държавно управление.

„ България извършва всички условия за Шенген. Мисля, че в това отношение има държавни управления, които към този момент блокират присъединението ѝ, макар действителността “, уточни Юнкер, представен от bTV, и посочи, че в случай че би трябвало, въпросът за присъединението може да се повдигне и на Европейски съвет.

Бюджетният недостиг е нещо непознато тук, безработицата пада, всичко това демонстрира, че е реализиран сериозен прогрес, уточни той.

„ Всички държави-членки имат правото и задължението да станат членове на еврозоната. Всички, които дават отговор на условията имат това право и обвързване “, уточни той. „ Не съм казвал, че България би трябвало да стане член на еврозоната на следващия ден в 12 часа, а споделям, че България е на добър път “, разяснява Юнкер. „ Нещата не са задоволителни, само че има очевиден прогрес “ , изясни той.

По думите му от първостепенно значение е подобряването на свързаността и със Западните Балкани, и във връзка с Турция.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР