Изобретателни измамници измислиха хитра схема за кражба на скъпи мобилни

...
Изобретателни измамници измислиха хитра схема за кражба на скъпи мобилни
Коментари Харесай

Внимание! Изобретателни измамници от Северозапада измислиха хитра схема за кражба на скъпи GSM-и!

Изобретателни измамници измислиха хитра скица за кражба на скъпи мобилни телефони, настояват криминалисти с опит от Враца, представени от " Конкурент ".

На въдицата може да се хване всеки собственик на смарт телефон. Далаверата е настояща от няколко месеца. Напоследък във фейсбук е цялостно с разгласи за изходни оферти на счупени екрани на GSM-и. В взаимозависимост от модела на телефона, услугата " излиза от 50 до 150 лв. ". Нужно е единствено да изпратите по пощальон разваления смарт телефон и парите за ремонта до избран адресат.

Той взима сред 10 и 20 лв. от сумата, а остатъкът и GSM-а са за създателите на схемата, които прибират кеша и се отървават от апарата в най-близкия оказион.

Собственикът на смарт телефона схваща, че е жилнат няколко дни по-късно. Дори и да успее да намери индивида, на който лековерно е изпратил телефон и пари, няма по какъв начин да стигне до създателите на схемата и е заставен да пие една студена вода.

Криминалисти, до които се допитахме по тематиката потвърдиха, че измамата е измислена във Врачанско - един от най-бедните райони в България и работи сполучливо. Десетки са ужилените притежатели на телефони, които се срамят да подадат тъжба в полицията или просто си купуват нов мобилен телефон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР