Изобретателен бургазлия изработи апарат за обдишване в домашни условия. Той

...
Изобретателен бургазлия изработи апарат за обдишване в домашни условия. Той
Коментари Харесай

Бургазлия изобрети домашен уред, който ще спаси живота на болните от коронавирус ВИДЕО

Изобретателен бургазлия създаде уред за обдишване в домашни условия. Той е формиран от особено направена дървена рамка, разтеглив съд за изтласкване на въздух и винтоверт, който работи на ниски обороти и завърта гърбичен механизъм. При всеки оборот механизмът притиска и отпуска съда и по този начин реализира обдишването, прецизира Флагман.бг.

Уредът не е съвършен, само че демонстрира, че с малко съобразителност и умения, човек може да реализира доста
Въпросният съд в действителност съставлява особено закупен за задачата медицински уред АМБУ, който обаче може да работи само ръчно – т.е. всяко разпределяне и притискане се реализира на ръка. Това може да сътвори съществени трудности, разяснява инж. Константин Чепъков.

Италианци, изобретили избавление при лекуването на COVID-19 за 1$, с горещи самопризнания СНИМКИ

„ В ексклузивен случай, когато, нека не се стига до това, болничната система в страната е претрупана, този уред може да се употребява в домашни условия до идване на медиците”, споделя създателят на изобретението.

Инж. Константин Чепъков
„ Лесен за сглобяване „ направи-си-сам” преносим вентилатор, основан на винтоверт. В този му тип можете да контролирате скоростта на въртене ръчно и надлежно - броя обдишвания.

Налага се обаче да заменяте ръчно и батерията. Това е просто концепция и не е приключен артикул.

Силно се надявам на никого да не се постанова да употребява подобен „ направи-си-сам” вентилатор в домашни условия”, това е описанието на видеото в youtube, а за допълнение инж. Чепъков изясни, че една от най-важните позитивни страни на изобретението е, че може да се контролират доста тъкмо броя на обдишванията.

„ Например за възрастен човек са нужни сред 12 и 20 обдишвания на минута. Това може да се настрои извънредно елементарно, защото в уреда има система за фина конфигурация оборотите на винтоверта”, изясни бургазлията.

Италианци изобретиха избавление при лекуването на COVID-19 единствено за 1 вместо за 11 000$ и загазиха СНИМКИ

Той добавя, че в този си тип „ направи-си-сам” вентилаторът може да издържи над 3 часа с една батерия, а множеството винтоверти, закупени от магазина, идват при клиента с две – до момента в който едната работи, другата се зарежда.

Използването на батерия в тази ситуация е за предпочитане пред централното електричество, защото в изискванията на изключителна обстановка, е належащо да отчетем опцията и токът да спре. Възможно е уредът да работи без акумулатори, а с централно зареждане.

Материалите за направата му с изключение на дърво, могат да бъдат пластмаса, метал или комбинации.

Важно конкретизиране е, че медицинските вентилатори, които се употребяват във всички клиники по света, напълно не са евтини. Тяхната цена варира сред 1200 и 7000 $, според от марката и качеството.

Към момента тези устройства са едни от най-търсените на пазара, защото нарасналият брой пациенти, които се нуждаят от тях, е доста по-голям от този в предходни години в международен мащаб.

Подобно откритие, въпреки и не създадено в цех, би могло да свърши работа на хора под карантина в домашни условия, изключително когато болничната система е на път да бъде претрупана.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР