Изображенията от Вал Камоника, Италия Тези древни петроглифи са на

...
Изображенията от Вал Камоника, Италия Тези древни петроглифи са на
Коментари Харесай

5 мистериозни древни изображения, свързани с извънземни цивилизации

Изображенията от Вал Камоника, Италия

Тези антични петроглифи са на повече от 10 000 години и изобразяват две хуманоидни същества с нещо като предпазен костюм, наподобяващ на актуалните костюми, употребявани от астронавтите. В ръцете си съществата държат принадлежности, а главите им са много дребни по отношение на останалата част от тялото им.

Петроглифите от Вал Камоника съставляват голяма сбирка от изображения, в които има над 200 000 разнообразни фигури и знаци. Голяма част от тях изобразяват ежедневни подиуми от живота на хората и животните, както и ритуали, само че при някои наподобява няма логичност и не е открито смисъла им. Тъй като са доста остарели изображения, съществуват голям брой теории за това, което символизират, само че при всички случаи е неоспоримо, че тези облици са извънредно необикновени.

Изображенията на Анунаки от шумерите

Шумерите са една от най-ранните цивилизации. Те са първите хора, които развили разнообразни технологии като колелото, имали знания по геометрия, математика, астрономия и имали книжовност. Анунаки са описвани от шумерите като същества, пристигнали на земята от небесата и били почитани като богове. Описвани са като хуманоиди с глави на влечуги или птици.

Напредналите софтуерните знания на шумерите, съчетани с историите за мощни и странни небесни същества, които се спускали от небето, довеждат до възникването на разнообразни теории по отношение на произхода на Анунаки. Много хора считат, че те са извънземна раса, посетила земята, която споделяла знанията си с шумерите.

Необикновените изображения на Анунаки в допълнение подхранват тези теории. Дали извънземна раса в действителност е съдействала и насочвала напредъка на шумерите? Или историите за Анунаки са единствено част от античната им вяра? Тези въпроси остават без отговори, само че едно нещо е несъмнено – шумерите са били извънредно напреднали за времето си и оказват скъп принос за развиването на човечеството.

Пещерните изображения в Тасили

Тасили е планинска верига в Алжир, а невероятните изображения, открити там, демонстрират хуманоидни фигури, носещи костюми и каски, наподобяващи тези на астронавтите. Рисунките са на към 10 000 години, когато районът е бил благодатен, а не необитаем. Голяма част от изображенията демонстрират ежедневни подиуми, диви животни, растения и ловци, което потвърждава, че през древността регионът е бил доста по-различен спрямо през днешния ден.

Сред сцените от всекидневието на народа има изрисувани същества с великански размери и деформирани или необичайно изглеждащи глави, които не наподобяват на човешки. Някои фигури наподобява имат антена, излизаща от шлемовете им, а при други няколко души са заобиколили един от колосите като знак на поклонничество.

Тези необикновени изображения карат мнозина да считат, че основателите им са записвали визити на извънземни. Скептиците са уверени, че странните фигури са богове, само че дали тези извънземни не са били почитани като богове от хората или са плод на тяхното въображение?

Дърворезбата на догоните

Догоните са народ, обитаващ Мали. Някои от техните дървени творби изобразяват хуманоиди без нос, с рибешки очи и деформирани глави. В митологията им има описания на извънземна раса, известна като Nommo, която се спуснала на земята посредством огромни лодки и която споделила знанията си с догоните. Извънземните твърдели, че са произлезли от водна планета, намираща се наоколо до звездата Сириус.

Това, което прави историята зашеметяваща е, че Сириус не може да бъде забелязана с невъоръжено око и е публично открита през 19 век. Артефактите на догоните са доста по-стари и те имали изключителни знания за Сириус по отношение на нейната компактност и величина – познания, които просто не би трябвало да имат.

Догоните настояват, че извънземните са им предали своите познания за Сириус, както и че са ги научили на ковачество. Те доста приличали на риби, а догоните и ден-днешен си вършат татуировки и изострят зъбите си, с цел да наподобяват повече на своите извънземни учители.

Всичко това може да е небивалица на догоните, само че техните истории, татуировки и дърворезбата им към момента вълнуват въображението на мнозина.

Петроглифите Уонджина, Австралия

Петроглифите са на над 4000 години и са основани от античните нации на западна Австралия. Според тяхната митология Уонджина били същества, които идват от небето и основават Земята и нейните жители. Те прекарвали времето си тук в преподаване и шерване на знанията си с хората, след което се прибирали на небето. От земята те се виждали като движещи се нощни светлини, които следили основаното от тях.

Все отново, някои от тези същества останали на земята и изрисували своите облици върху пещерите, а когато времето им да умрат настъпило, те влезнали в едно езеро. На рисунките са изобразени същества с бели лица, огромни черни очи, без усти. Древните нации вярвали, че съществата били толкоз мощни и авторитетни, че не се нуждаели от тирада. Освен това, те носели нещо като шлем или ореол.

Интересно е за какво тези фигури са изрисувани с бяла кожа, в случай, че през оня интервал всички хора там са били тъмнокожи. Защо очите и носовете им са толкоз странни? Очевидно е, че не съставляват човешки фигури, само че дали изобразяват извънземни същества?

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР