Изображения wxcharts.comОбширен циклон определя опасно време в централната част на

...
Изображения wxcharts.comОбширен циклон определя опасно време в централната част на
Коментари Харесай

Започва нетипично за сезона затопляне

Изображения wxcharts.com

Обширен циклон дефинира рисково време в централната част на Средиземноморието. Обилен снеговалеж в Италианските Алпи, проливни дъждове в Централна Италия и по Адриатическото крайбрежие, и вятър с ураганни пориви в южните региони на Италия, островите Сицилия и Корсика. В мощ е червен код, оповестява Нова тв.

У нас прекосяването на този циклон ще се усети едвам в събота. Преди това, петъкът ще е заоблачен и мъгляв в равнинната част на страната. Очакваме слаби валежи, с по-голяма възможност и периодичност южно от Стара планина. Тенденцията е те да понижават и стопират, даже в някои региони ще се раздра и облачността. Температурите в най-топлите часове ще са сред 7 и 13 градуса. В планините превалява слаб сняг по високите елементи, само че денем преваляванията ще спрат. Временно на някои места ще се покаже и слънцето. Ветровито, със скорост на поривите до 100 километра в час. Температури по високото – към -1 градус, в ниското и по курортите – до 4 градуса.



Страната ни е в периферията на развиващия се средиземноморски циклон. Преминаването му южно от нас ще дефинира времето в съботния ден. Вятърът ще се усили с по-значителни пориви в планините и на североизток. Очакваме да превали с по-значителни количества в Родопите, по южните скатове на централна Стара планина - към 20-30 литра на квадратен метър за 24 часа.

От неделя преваляванията стопират с наклонност за изсъхнало време съвсем през цялата друга седмица. Сутрините ще има мъгли в равнините. В регионите без мъгла времето ще бъде слънчево и топло с температури, които в средата на другата седмица ще гонят стойности към 15 градуса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР