Сватбен пожар в Ирак: Булката и младоженецът са „вцепенени“, след като пожарът уби повече от 100 души

...
Изображение: Реван и Ханийн в деня на сватбата им Поне
Коментари Харесай

Изображение: Реван и Ханийн в деня на сватбата им

Поне 150 други също са ранени.

Реван казва, че загуби 15 членове на семейството си в пожара, докато той казва, че булката му "не може да говори" след загубата на 10 от роднините си, включително майка й и брат й. Баща й също е в критично състояние.

Той казва: „Вярно е, че седим тук пред вас живи. Но отвътре сме мъртви. Ние сме безчувствени. Ние сме мъртви отвътре.“

Смята се, че сватбата във вторник вечер е имала около 900 гости, като пожарът е избухнал около 22:45 ч. местно време.

Въпреки че първоначалните доклади предполагат, че са запалени фойерверки за бавния танц на двойката са виновни за пожара, Реван казва, че вярва, че огънят някак си е тръгнал от тавана.

„Може да е късо съединение, не знам. Но огънят е тръгнал от тавана. усетих топлината... Когато чух пукането, погледнах към тавана", казва той.

"След това таванът, който беше целият найлон, започна да се топи. Отне само секунди."

Изображение: Реван, 27, и Ханийн, 18, казват, че не могат повече да останат в родния си град.

Видеозаписи, споделени малко след трагедията, показват как двойката танцува, докато горящи парчета материал падат от покрива.

По време на танца той казва, че е имало прекъсване на тока - и когато електричеството се е върнало, той е "видял огън" в тавана.

Той казва, че тогава хората са започнали да "крещят" и „избягай“.

Той продължава да описва как помага на жена си, която според него не можела да ходи заради булчинската си рокля.

„Хванах жена си и започнах да влача нея. Продължих да я влача и да се опитвам да я измъкна от входа на кухнята. Докато хората бягаха, хората я тъпчеха. Краката й са ранени."

Реван казва, че обвинява управителя на залата за бедствието, казвайки, че "той не е имал предпазни мерки" и е купил само един пожарогасител, който според Реван "не е работил" .

Описвайки как се развиха събитията, той казва, че две малки фойерверки са били запалени, когато са започнали да танцуват, последвани от още четири няколко минути по-късно.

Изображение: Изображение от вътрешността на мястото преди огъня Снимка: Рудав Изображение: Изображение на декорация на тавана, докато огънят се разгаря

Той казва, че семейството му преди това е отказало фойерверките, които според него организаторите на залата са споменали, че могат да бъдат добавени към празника срещу допълнително заплащане.< /p>

Той също каза, че баща му е задавал въпроси относно риска от подобни фойерверки, причиняващи искри, които могат да „попаднат върху роклята на булката“ и да се „запалят“, но собствениците на залата са му казали, че фойерверките са електрически, така че „можете да поставите ръката си или дори пластмаса [върху него] и няма да изгори“.

Той казва, че бедствието означава, че те вече не могат да останат в родния си град, казвайки: „Това е, ние не мога да живея тук повече. Не можем да живеем повече тук. Имам предвид всеки път, когато се опитваме да имаме малко щастие. Нещо трагично се случва с нас и разрушава щастието. Така че за нас е най-добре да си тръгнем."

Прочетете повече от Sky News:
Войната в Ирак 20 години по-късно
Посолството е щурмувано от протестиращи срещу планираното изгаряне на Корана

Той добавя: „В брачната нощ... защо се случи това? какво направихме Защо се случи това?"

Силно запалимите строителни материали бяха посочени както от служители на гражданската защита, така и от държавните медии като потенциален допринасящ фактор за бързото срутване на сградата.

След пожара , министър-председателят на Ирак Мохамед Шиа ал Судани каза в социалните медии, че се е свързал с губернатора на провинция Ниневия и министрите на вътрешните работи и здравеопазването на своята страна, като им е наредил „да мобилизират всички усилия за предоставяне на облекчение на засегнатите от нещастния инцидент“.< /p>

Каракош, известен още като Хамдания, е християнски град и оцелява след окупацията на Ислямска държава.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР