Изображение НАПНационалната агенция по приходите пусна и второто приложение, чрез

...
Изображение НАПНационалната агенция по приходите пусна и второто приложение, чрез
Коментари Харесай

НАП пусна и второто приложение за изтеклите лични данни

Изображение Национална агенция за приходите

Националната организация по приходите пусна и второто приложение, посредством което всеки жител може да разбере какви негови персонални данни са били непозволено публикувани при хакерската офанзива над базите на дани на Национална агенция за приходите в средата на юли месец, написа news.bg.

Електронната услугата е  оповестена в особено създаден уебсайт, посредством който Национална агенция за приходите ще продължи да осведоми засегнатите лица.

Справката за това какви персонални данни са били непозволено публикувани може да се направи на адрес:  https://check.nra.bg/ . Проверката изисква въвеждане на персонален  идентификационен код (ПИК), публикуван от Национална агенция за приходите, или дипломиран електронен автограф (КЕП), който съдържа ЕГН.

Информация за вида персонални данни, които са били непозволено публикувани, жителите могат да получат и  във всички офиси на Национална агенция за приходите след показване на документ за идентичност.

За българските жители, които не разполагат с ПИК и КЕП, а живеят  дълготрайно в чужбина  и поради това нямат опция и да посетят офис на Национална агенция за приходите, има телефонен номер за връзка с Национална агенция за приходите от чужбина -  +359 2 9859 6801 . Експерт на Национална агенция за приходите ще дава отговор на въпросите на жителите, откакто зададе контролни въпроси за идентификация.

Обща информация за задграничните лица е оповестена в  британската версия на основания по тематиката уебсайт . Чуждестранните лица, за които има публикувани персонални данни, ще бъдат известени от данъчната си администрация.

Новата надградена услуга, предоставяща информация за непозволено достъпените и нелегално публикувани персонални данни, замества съществуващата до момента инспекция,  която се извършваше с ЕГН и телефонен номер.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР